Històric > Didàctica 2014-15

Set Històries de la Música

José Manuel Villareal

L'any 1751 Geminiani digué: “La intenció de la música no és tan sols complaure l’oïda, sinó també expressar sentiments, encendre la imaginació i impressionar la intel·ligència”. Ens aproparem a aquestes paraules a través de set històries vinculades amb  J.S.Bach, R.Wagner, C.Baguer, A.Schönberg, N.Harnoncourt, J.F.de Iribarren, L. van Beethoven,..

Data23/02/2015

Hora19:30h

Lloc Auditori Fundació Bosch i Cardellach (Sabadell)

L’any 1751, el violinista italià Francesco Geminiani publicava un llibre sobre “l’art de tocar el violí” i ens deixava escrit:

La intenció de la música no és tan sols complaure l’oïda, sinó també expressar sentiments, encendre la imaginació i impressionar la intel·ligència”

Ens aproparem a aquestes paraules a través de set històries vinculades amb  J. S. Bach, R. Wagner, C. Baguer, A. Schönberg, N. Harnoncourt, J. F. de Iribarren, L. van Beethoven,... En aquest gran calaix de sastre ens retrobarem amb el Baró de Maldà (la Barcelona del segle XVIII), observarem l’evolució de la música des del punt de vista d’un arc de violí, parlarem de la retòrica, dels tòpics estilístics i la seva participació amb la “idea d’Europa” i ,finalment, escoltarem el Quodlibet de les variacions Goldberg de Johann Sebastian Bach.

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya