Històric > Dimecres Musicals 2014-15

RESORGIR 2014- MANEL CAMP QUARTET I LÍDIA PUJOL

Manel Camp, piano
Lídia Pujol, veu
Matthew Simon, trompeta i flugel
Horacio Fumero, contrabaix
Lluís Ribalta, bateria

Manel Camp és més Manel Camp quan, amb Lluís Ribalta, Horacio Fumero i Matthew Simon trama aquell joc inefable d'intimitats i somriures que només la música és capaç d'ordir.

La incorporació de la veu solista de Lídia Pujol dimensiona les paraules de Miquel Martí i Pol i afegeix a la proposta artística les emocions i la calor d'una veu amb una personalitat extraordinària.

Ressorgir 2014 és una revisió de la partitura original que el 1992 Manel Camp va compondre amb motiu de la cloenda dels actes del centenari de les “Bases de Manresa”, formulat en clau de jazz i glosat amb la veu de Lídia Pujol.

Data05/11/2014

Hora21:00h

Lloc Auditori núm. 1 Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

Ressorgir 2014 és el resultat de la voluntat de l'autor de contribuir a l'enfilall de propostes que, des de tots els àmbits, conflueixen en el desig d'un ressorgiment col·lectiu, justament l'any en què celebrem el tres-cents aniversari del 1714.

«M'agradaria descriure en el pentragrama i en la interpretació musical els darrers segles de la singladura del nostre país, des d'una perspectiva històrica, amb pinzellades que des del present ens situin en el temps, mirant el passat, però sobretot projectant-nos cap al futur esperançador». Manel Camp

 

 

Ressorgir 2014 s’estructura en quatre parts:

 

1714 la desfeta i la recuperació de la il·lusió.

El ressorgiment nacional (Renaixença, Modernisme, Solidaritat Catalana, la Mancomunitat…).

 

De l’autonomia a la resistència (la dictadura de Primo de Rivera, la República catalana, la Guerra Civil, la resistència…).

 

L’avui (la recuperació de l’autonomia, Catalunya dins Europa, ara i futur…).

Ens ofereix un recorregut sonor per les impressions i els sentiments que causen en el compositor els esdeveniments que marquen la història de Catalunya al llarg dels dos darrers segles. El fet de contar-la vestida de jazz i de la mà de Manel Camp és una mostra de l'extraordinari vigor de la proposta i de la vitalitat de nostra gent.

 

El 1714 va marcar el punt de partida d'un camí molt llarg, un camí que, tres-cents anys després, ens fa pensar que, ara sí, junts som capaços d'aconseguir-ho.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya