Històric > Dimecres Musicals 2014-15

GEMMA ABRIÉ & MIQUEL ÀNGEL CORDERO - "DOUBLE BASSING"

Gemma Abrié: veu i contrabaix
Miquel Àngel Cordero: contrabaix, collascione i veu

“Un dels duets més originals del panorama. No és gens freqüent trobar dos contrabaixos i dues veus. Un contrabaixista que canta i una cantant que toca el contrabaix perfectament conjuntats." Toni Pola, iCatJazz

Data11/02/2015

Hora21:00h

Lloc Auditori 1 de L’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, carrer d'en Font,25 (Sabadell)

“Aquesta aposta poc habitual al món de la música vol demostrar com des d’una formació de mínims, amb dos integrants, s’assoleixen resultats de gran complexitat, amb quatre instruments –dos contrabaixos i dues veus– que tenen un potencial comunicatiu enorme. Abrié i Cordero, els intèrprets/còmplices, exploren diferents formes i estils, des del folklore argentí fins la cançó d'autor catalana o fins i tot els Beatles. Una oferta que al públic li resultarà sorprenent i fascinant.”

Pilar Carracelas, periodista

Sovint la recerca en la creació artística acaba traspassant l’obra i passa a ser una recerca vital. I la recerca vital acaba amb trobades també vitals. El duo que us presentem és una d’aquestes trobades, en que vida i obra s’uneixen en un sol objectiu: la comunicació de les emocions i de les inquietuds humanes. I el vehicle per transmetre totes aquestes emocions és quelcom certament poc usual: dos contrabaixos i dues veus. Amb la destinació i el vehicle ben clars tan sols falta gaudir del trajecte: un viatge pel món a través de la música jazz, del pop, del folklore sudamericà, dels boleros, de la chanson française i de la cançó d’autor, un viatge que va més enllà d’estils i de formes per trobar l’essència en el contingut emocional. Simple però complex, complex però simple. Sens dubte aquesta és una trobada especial.Gemma Abrié

Amb 30 anys i una trajectòria de més de 13 anys dalt dels escenaris com a vocalista de nombroses formacions de jazz, gospel i soul d’arreu d'Espanya i França, la barcelonina Gemma Abrié és una de les joves cantants de jazz catalanes amb més projecció. Ho avalen la seva joventut, el seu talent, la seva experiència professional, i la seva formació a l'ESMuC de Barcelona i el CNR de París, obtenint així el Grau Superior de Música en l'especialitat Jazz i Música Moderna i un Cum Laude pel seu Projecte Final,Wondering. El seu primer contacte amb el Cant el tingué als 13 anys de la mà de Núria Tomás, més tard amb Sandra Ortega i Juana Rodríguez, i en els últims anys ha estat sota la mestria de Carme Canela. L’arribada casual d’un contrabaix a la seva vida va fer destapar la seva llunyana i amagada atracció cap a aquest instrument i la va posar en el camí de l’aprenentatge com a cantantcontrabaixista. Però la seva formació com a intèrpret ha estat més aviat als escenaris, fent residència al Jazz Sí Club de Barcelona durant 8 anys consecutius amb l’Ivanow Jazz Group, cantant amb Big Bands com La Barcelona Jazz Orquestra, La Locomotora Negra, Vicens Martín Dream Big Band, Big Band Granollers i Big Band Maresme, i compartint escenari amb músics com Emmanuel Djob, Ignasi Terraza o Albert Bover. També ha participat en festivals i sales d'arreu de la península, França, Alemanya o els Països Baixos. La seva rica experiència musical converteix Gemma Abrié en una cantant versàtil i arriscada, que amb la seva veu irradia generositat i alegría, una gran força comunicativa i que té una posada en escena plena i elegant. Actualment lidera diversos projectes: Amalgama, on s'estrena com a solista-compositora junt amb el guitarrista brasiler afincat a Paris, Munir Hossn; Wondering, on homenatja la figura d’Stevie Wonder portant-lo al terreny del jazz i el pop; forma part del trio femení WoM, juntament amb Clara Luna i Laia Fortià; també és solista al projecte Els Fruits Saborosos de Vicens Martín Dream Big Band (Premi Enderrock 2013), on es marida música original amb poesia de Josep Carner; i finalment, forma juntament amb Miquel Àngel Cordero aquest insòlit duo de dos contrabaixos i dues veus.

Miquel Àngel Cordero

Músic contrabaixista multidisciplinar amb creativitat artística personal. Va estudiar al Conservatori Liceu, on va obtenir el títol superior de Música Clàssica en l’especialitat de contrabaix. Més tard va estudiar a l’ESMUC, obtenint el títol superior de Jazz i Música Moderna en l’especialitat de contrabaix i baix elèctric. Es va formar amb màsters amb Wolfgang Güttler i Thomas Martin en música clàssica i Cristian McBride en jazz. En el terreny professional ha participat en diverses orquestres clàssiques: la Jove Orquestra de Catalunya, l’Orquestra Acadèmia del Liceu, l’Orquestra de Sant Cugat, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra J. Carbonell Terres de Lleida, l’Orquestra de Cambra Gonçal Comelles, la Banda Municipal Barcelona i Barcelona 216. També ha participat amb la Cobla Genicenca, la Cobla Sant Jordi, la Cobla Principal del Llobregat i la Cobla Simfònica de Catalunya. També ha acompanyat cantants com Sílvia Pérez Cruz, Arianna Savall, Marina Rossell, Alfonso Vilallonga, Lídia Pujol, Joan Manuel Serrat, Laura Simó, Carme Canela, Noa, Miguel Poveda, Joan Isaac, Luis Eduardo Aute, músics com Eduard Iniesta, Gorka Benítez, Eladio Reinón, Vicens Solsona, Vicens Martín, Joan Monné i formacions com la Big Band Granollers o la Big Band Taller de Músics. Al seu currículum extens s’hi afegeixen produccions músico-teatrals com West Side Story, T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, el Superbarber de Sevilla, Amants i Tot Lloll, així com una llarga llista de pel·lícules com ara Mi vida sin mi, Transiberian i La vida abismal, i també la participació a programes de televisió com Surti com surti, Senyores i senyors, La Marató de TV3 i el Català de l’any. Com a docent, és professor del Grau Superior de Música Moderna i Jazz a l’ESEM Taller de Músics de Barcelona.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya