Històric > Festival d'Estiu 2015

JOVE ORQUESTRA INTERCOMARCAL DE TARRAGONA

Mendelssohn, Elgar i Holst

Data06/07/2015

Hora22:00h

Lloc Auditori 3 de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

La Jove Orquestra InterComarcal (JOIC) neix l’any 2010 fruit de la iniciativa de joves músics de la demarcació de Tarragona i és una formació autogestionada pels propis integrants i sota un codi de valors que determinen la seva naturalesa i la seva identitat.

 

Està composta íntegrament per músics d’entre 16 i 30 anys amb un nivell musical i interpretatiu alt, semi-professional. Els perfils dels seus components són diversos: estudiants del grau professional de música, de la carrera musical (grau superior), titulats superiors, alumnes de màster o estudiants d’altres especialitats no musicals que volen seguir gaudint del món de la música al més alt nivell. La seva procedència és també variada: si bé la majoria són del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, una part cada cop més important de l’orquestra ve de la resta de Catalunya, del País Basc i del País Valencià.

La riquesa que representa per al conjunt el fet de tenir tants tipus de músics i en etapes personals i artístiques tan diverses esdevé un factor constructiu gràcies a la col·laboració, inclusió i entrega que hi ha entre ells. El plantejament del treball és sempre puntual, intensiu i rigorós: els stages de l’orquestra serveixen per preparar els programes mitjançant assajos parcials, de cambra i tuttis liderats pels membres més experimentats, i seguint els models de les orquestres més avançades. Es tracta d’un clima de treball fèrtil i estimulant en què hi té un gran pes l’exercici de l’auto-responsabilitat que representa formar part d’un projecte així. Això es manifesta, no només a nivell musical, sinó també en els plans organitzatius, com poden ser la gerència artística, econòmica, publicitària, etc. en les quals la interacció dels diversos perfils que componen el cos humà de l’orquestra en constitueix un dels pilars fonamentals.

 

Amb la voluntat de promoure els talents joves, des de la seva formació la JOIC ha intentat configurar els programes musicals de manera que hi hagués sempre un solista en els concerts. El 2013 es va organitzar per primera vegada un concurs ad hoc per escollir el candidat de més nivell.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya