Històric > Audicions escolars 15-16

Audicions escolars 15-16

Llistat d'audicions disponibles per aquest curs. Més avall hi trobareu la descripció de cada una d'elles.

Educació Infantil Cicle Inicial


Bufa&sons 27/01/2016

El Carnaval dels Animals 10/02/2016

Petits Prínceps 04/03/2016

 

 

Cicle Inicial Cicle Mitjà

 

Bufant "el que no sona" 20/01/2016

Això és Jazz 02/03/2016

Acobla't 16/03/2016

Música en el Cinema 06/04/2016

La Nostra cançó 13/04/2016

Les guitarres que ens envolten 18/05/2016

 

 

Cicle Superior Eso

 

Història del Rock 17/02/2016

Això és Jazz 02/03/2016

Música en el cinema 06/04/2016

La nostra cançó 13/04/2016


Bufa & Sons


És un concert audició comentat on els instruments són estris que utilitzem en la nostra vida diària.

Una mànega, una crossa, un pòster enrotllat, un bolígraf, una escombra, el manillar d'una bicicleta..., tots aquests objectes deixaran sentir la seva veu més musical acompanyats de baix, percussió i algun altre artefacte inesperat convertit també en instrument. Aprendrem que els objectes guarden cadascun un so o una música (on és, a vegades, la diferència?) i ens adonarem, un cop més, que les coses no són només el que semblen.

Una delirant ruta sensorial pel peculiar món d'en Xavi Lozano i la seva banda. Un passeig interactiu on els objectes quotidians esdevenen insospitats instruments musicals gràcies a l'enginy d'aquests artífexs musicals.

 

 

El Carnaval dels Animals

La versió que us presentem d'aquesta obra, és en format d’espectacle audiovisual.  La música està interpretada per un trio format per piano/xilofon, violí/viola i  clarinet/flauta.

L’espectacle es basa en l’audició pròpiament dita d’una coneguda obra musical i el que s’ha fet és adaptar la seva presentació a les edats dels nens i nenes que assistiran a la funció. 

La sessió s’articula al voltant de d’un argument molt senzill que fa de fil conductor de les interpretacions de cada número musical, de les intervencions de l’actriu i del suport de vídeo, en el que s’ha buscat interpretar visualment les pròpies imatges musicals d’una forma espectacular i atraient per als nens i nenes més petits.    


 

Petits Prínceps


A la Clara li agrada badar i taral·lejar melodies, fer pampallugues amb les mans i deixar-se endur per les onades. A en Marçal li agrada jugar amb instruments de música i posar-se cap per avall. Junts componen cançons i naveguen d'un joc a un altre sense criteri ni ordre.

La imaginació es desplega i partir d'aquí tot el que es desitgi pot agafar vida. Fins i tot els bidons que feien de tamboret comencen a moure's i a multiplicar-se enmig del goig i la diversió! Apilar, encaixar, capgirar, construir, sobreposar...

Petits prínceps és un espectacle amb jocs, poesia i cançons encisadores, que combina la música en viu amb el teatre gestual, la dansa i el circ.

 

 

Bufant “el que no sona”

 

Es un concert o un espectacle? Un espectacle o un concert? Heu sentit mai com sona una roda, una cadira? Coneixeu l'escala musical més alta que us pugueu imaginar? Sabeu com sona?

El Xavi Lozano és especialista a trobar una embocadura on nosaltres veiem un objecte. Un instrument, on nosaltres veiem un estri. I la Banda de Sabadell l’hem volgut  acompanyar en aquesta aventura. Per descobrir si és veritat, que és capaç d’allò que mai hauríem imaginat. Hem posat a prova els artilugis per comprovar si és possible interpretar tango, vals, rock, balades, amb qualsevol mena d'objecte per on pugui circular l’aire.

Després de veure aquest concert, desitjareu provar de bufar tot «  el que no sona »

11 músics i estris solistes.

 

 

Això és Jazz

 

És una petita història dels orígens del jazz. Ens trobem davant d’una audició summament rica per a fer aplicacions pedagògiques, a partir no només de l’àrea de música, sinó de moltes altres. El jazz ha estat un fenomen històric i social que dóna peu a fer una anàlisi de la societat dels segles XIX i XX. Temes com l’Esclavitud, el Racisme, la Religió, etc. poden ser tractats a partir de les manifestacions jazzístiques i la seva història

 

Acobla’t

 

La Cobla és la formació instrumental autòctona catalana per excel·lència i destaca per la seva gran riquesa tímbrica.

Amb ACOBLA’T descobriràs, de forma divertida i interactiva, les particularitats d’aquesta formació i les de la seva música.

Les clares explicacions que complementen la proposta, amb la presència de certs gags còmics, us permetran conèixer l’evolució històrica d’aquesta formació: podreu conèixer com sonava l’antiga Cobla de Tres Quartants, i les particularitats dels seus instruments, fins arribar a l’actual formació establerta per Pep Ventura.

Els músics us explicarem les característiques dels nostres instruments, la producció del seu so i la funció musical que tenen dins de la Cobla.

L’acurada selecció musical d’ACOBLA’T, que gràcies a la incorporació de la percussió moderna a la formació ens permet interpretar adaptacions musicals d’altres gèneres musicals, està dissenyada per a que pugueu distingir auditivament la versatilitat d’aquesta formació, la de laseva música i, alhora, molts dels elements que treballeu a l’aula. 

ACOBLA’T és una activat interactiva amb l’alumnat: aquest el farem partícip directe de l’activitat tot portant la pulsació i els ritmes, dirigint-nos, esbrinant les melodies que tocarem

 

 

Música al Cinema

 

Un recorregut per la música del cinema i els seus compositors on veiem, mitjançant breus fragments escollits, els tipus de música que hi trobem a un film, les seves funcions i les característiques específiques de diferents gèneres (western, cinema de terror, animació…). Descobrirem l’evolució de les composicions, des del cinema mut fins a la  música del nostre segle. Al llarg de l’audició, reconeixerem obres de John Williams, Morricone, Bernstein o Menken entre d’altres, compositors incorporats a molts programes de concert de prestigioses orquestres actuals

 

 

La Nostra Cançó

 

La música popular catalana està vivint una època molt dolça els últims temps. Grups com Manel, Els Amics de les Arts, Antònia Font o Mazoni omplen allà a on van i han tornat a posar la cançó catalana en boca de tothom. Aprofitant aquest èxit, La Nostra Cançó vol recuperar joies musicals del passat sense les quals no s'entendrien les d'ara, fer un inventari de tot aquest material sensible que hem acumulat a la memòria.

Amb la banda sonora del nostre país petit. De la Nova Cançó dels anys seixanta, passant pel Rock Català dels anys noranta i arribant a l'actualitat, La Nostra Cançó pretén recopilar i alhora renovar un cançoner d'èxits que cada cop es va fent més gran i recollir les perles que han deixat aquestes tres etapes d'or de la música popular catalana.

L'espectacle compta amb tres músics que aniran situant l'espectador dins de cada etapa, farcint d'anècdotes i detalls curiosos totes les cançons que interpretaran.

 

 

Les Guitarres que ens envolten


En aquest  últim  segle  la guitarra ha tingut un dels  canvis mes significatius de tota la seva història, si  ens remuntem a principis del segle XX trobem els  guitarristes de blues  que  amb la seva música d’arrel  van marcar el rumb de la anomenada “guitarra moderna”.

Seguint  aquest  camí  veurem la trepidant  “evolució” que ha sofert  aquest instrument en aquests darrers 100 anys, aquí és on trobem  “ les  guitarres que ens envolten”.

 

 

Historia del Rock


Es tracta d’un concert en el que el conegut intèrpret menorquí farà un repàs a les cançons que  l’han marcat en la seva carrera. Són cançons que han format part de la banda sonora de joves d’arreu del món . Les cançons estaran acompanyades dels comentaris del presentador. Tot plegat il·lustrat amb imatges relacionades amb l’època  i les  circumstàncies històriques o sentimentals de cada cançó.

 

 

Cost: 5,50 € per alumne

Informació:Joventuts Musicals de Sabadell

Persones de contacte: Rosa Maria i Eva

Telèfon.: 937267427

Correu electrònic: jmaudicionsescolars@gmail.comWeb

 

Observacions: el programa de cada sessió varia segons l'edat dels oients, procurant incidir més en els fets històrics, si els assistents són majors de 15 anys, o bé en qüestions més plàstiques i en les diferents sonoritats i maneres d’exterioritzar els sentiments, si l'auditori és més jove.
En cas que es superi la quantitat de nens inscrits es pot contemplar la possibilitat de fer una segona audició.


Data27/01/2016

Hora10:00

Lloc Auditori de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

Bufa&sons

Bufar tubs és antic. Bufar canyes, plomes, fèmurs. Bufar bolígrafs,
escombres. Hem estat i estem envoltats de tubs. Allà on mirem hi ha flautes. Nosaltres mateixos som tubs.
Els instruments musicals usats al servei de l’emoció són màgics.
Transformen aire en alè, vibracions (acústiques) en vibracions
(emocionals), silencis en sentències.

 

Data18/05/2016

Hora11:00

Lloc Auditori de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

Les guitarres que ens envolten

L'evolució de la guitarra els darrers 100 anys.

 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya