Històric > Cicle de Cambra 2016-17

Una rosa entre dos abismes

FRIEDRICH PIANO TRIO
Josep Maria Almiron(piano), Alberto Reguera(violí), Lito Iglesias(violoncel),

Vítězslav Novák, George Enescu i Johannes Brahms.

Data11/11/2016

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal (Sabadell)

FRIEDRICH PIANO TRIO
JOSEP MARIA ALMIRON(pìano), ALBERTO REGUERA(violí),
LITO IGLESIAS(violoncel),

 

 

Vítězslav Novák (1870-1949)

Quasi una ballata, Op.27

 

George Enescu (1881 - 1955)

Sérénade Lointaine

 

Johannes Brahms (1833-1897)

Trio n.1 en Si major op. 8

 

FRIEDRICH PIANO TRIO està integrat per intèrprets versàtils i apassionats que ens volen apropar al gran repertori d’aquesta formació de bracet amb obres i compositors que en poques ocasions tenim el privilegi d’escoltar. Com a denominador comú cal dir que tots tres són professors del cmmb (conservatori municipal de música de barcelona) en l’actualitat.Essent fidels al seu interès i devoció per la música de cambra han estat membres del Trio Novalis, Grup Expressionista, duet Reguera-Carro,duet Almirón-Bofill, duet a dos pianos Almirón-Avendaño, duet Almirón-Gex o Ensemble Martinu, entre d’altres.

 

 

També en el terreny d’altres estètiques musicals actuals lito iglesias ha estat membre de barcelona 216-dirigit per Ernest Martínez Izquierdo-, membre habitual de la fundació phonos estrenant obres per violoncel i música electroacústica. L’any 2005 presenta a l’SGAE de Barcelona el seu CD: “violoncel i electrònica”.

 

D'altra banda Alberto Reguera col.labora habitualment amb el compositor Carles Cases participant com a violí solista a la gravació dels CDs  "Carles Cases DIU Llach" i "Araguaia" (premi Enderrock 2015 al millor disc de música clàssica i premi al millor disc de música contemporànea per la crítica). A més a més ha estat recentment invitat per la “fundació de música contemporànea” oferint un recital al 29è cicle de música del segle XX.

 

 

És important esmentar concerts realitzats amb l’orquestra Ciutat de Barcelona, l’orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’orquestra UNESCO de Barcelona, l’Orquestra de Cambra de Ràdio Praga dirigida per Vladimir Válek interpretant el concert de violoncel i orquestra de R.Schumann (en el marc del 23 Festival Internacional de Música Pau Casals).

 

 

Han rebut diverses distincions com a solistes d’entre les quals destaquen el Primer Premi de piano Joan Massià a Barcelona (any 2000) o bé el Premi Nacional de música de cambra Montserrat Alavedra l’any 1992 amb el Trio Novalis (amb Lito Iglesias al violoncel)); d’altra banda Reguera és seleccionat l’any 2012 per interpretar l’obra integral de piano i violí  de Joan Massià al Palau de la Música Catalana.

Han rebut consells i elogis de mestres tant emminents com Miquel Farré, Jacques Rouvier, Rados Ferenc, Frederic Gevers, Pere Busquets, Gonçal Comellas, Alexender Melnikov, Liviu Prunaru i Sergei Ghirsenko.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya