Històric > Cicle de Cambra 2016-17

ELS COLORS DE LA MÚSICA- Enric Martínez-Castignani i Alba Ventura

Enric Martínez-Castignani, baríton
Alba Ventura, piano

Fauré, Duparc, Hahn, Toldrà, Lorca i Falla.

Un recorregut per les obres que han marcat part del bagatge d'Enric Martínez-Castignani com a liederista”. Mélodie francesa, cançó castellana i catalana

Data21/04/2017

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal (Sabadell)

ENRIC MARTÍNEZ-CASTIGNANI

Baríton italo-espanyol format al Conservatori Municipal de Barcelona i a la Musikhochschule Heidelberg-Mannheim. Alumne de Gerard Souzay, Dalton Baldwin, Gerd Türk, Ulrich Eisenlohr, Paul Schilhawsky, Carlos Chausson i Wolfram Rieger.

 

Des del seu debut a “La Boheme” a l'Ópera de Budapest, ha cantat en els millors teatres d'ópera internacionals (Teatro Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu, Ópera de Oviedo, Ópera du Rhin-Strasbourg, Ópera de Israel-Tel Aviv o el Teatre La Fenice). El seu treball a tres òperes del cicle Janáček de Robert Carsen a l'Ópera de Strasbourg i Fenice, el Bartolo a l'Òpera d'Israel-Tel Aviv amb escenografia de Marianne Clement  

o la seva participació a Agrippina treballant amb David McVicar demostra al gran conexió que té amb els directors d'escena més importants del moment.

 

Les interpretacions de Don Magnifico (“La Cenerentola”), Malatesta (“Don Pasquale”), Bartolo (“Il Barbiere di Siviglia”), Taddeo (“L’Italiana in Algeri”), Dulcamara (“Elisir d’Amore), Papageno (“Die Zauberflöte”) o Dr. Kolenaty (“Vec Makropulos”) han sigut lloades per públic i crítica tant por les seves qualitats vocals i interpretatives com per les excel.lents habilitats actorals.

 

Està considerat com un dels millors liederistes espanyols. Formea part del seu repertori habitual el “Winterreise Op.89”, “Schwanengesang D. 957” (F. Schubert), o el “Dichterliebe Op. 48” (R. Schumann) 

 

Nominat als Premis Grammy i Premi al “Millor artista de l'any 2012”. Té un gran compormís amb la cultura i en aquest sentit és Director Artístic del “Lied Festival Victoria de los Ángeles–Barcelona” i és profesor del Master de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.

 

ALBA VENTURA

Nascuda a Barcelona, l’Alba va realitzar el seu debut com a solista a l’edat de 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i  Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Des de’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de crèixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw d’Amsterdamm,Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laesizhalle d’Hamburg, Köln Philharmonie, Bozar de Brussel·les i la Sala Svetlanovsky de Moscú , actuant també, a més de les principals sales espanyoles, en l’Auditorio Mario Laserna de Bogotà i en l’Auckland Town Hall de Nova Zelanda. Ha estat dirigida per personalitats com G. Antonini, H. Griffiths, M. Harth-Bedoya, C. Hogwood, S. Mas, J. Pons, E. Oué, A. Ros Marbà i T. Vasary, i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart Players, Orquestra Filarmònica Nacional d’Hongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.

 

Recentment s’ha presentat amb gran èxit en gira per la Xina, oferint recitals en importants sales de Shanghai, Pekin i Guangzhou i el març del 2014 va viatjar als Estats Units convidada per la Societat Chopin de Connecticut per una gira de recitals.

 

Els seus darrers treballs discogràfics estan dedicats a Rachmaninov i als Études (des de Czerny a Rautavaara) i han tingut gran acollida per part del públic i la crítica.

 

Alba Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.
 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya