Històric > Cicle de Cambra 2017-2018
Venda d'entrades

General: 15 € Socis de JJMM, gratuït

Compra entradesCompra entrades

Cuerdas y pasiones

Marisa Martins, mezzosoprano
Rafael Bonavita, tiorba i guitarra

Monteverdi, Merula, Frescobaldi, Sances, Ferrari, Salvador, Gerhard, García Lorca i Granados.

Veu, tiorba i guitarra conflueixen per expressar intensament els afectes, amors i desamors del barroc italià i el segle XX espanyol.

Data10/11/2017

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal (Sabadell)

  1. MARISA MARTINS, mezzosoprano 

La mezzosoprano hispano-argentina va iniciar els seus estudis a Buenos Aires i els va continuar al Conservatori Superior Municipal de Barcelona. 

El seu repertori operístic abarca principalment Monteverdi (Ottavia, Proserpina, Minerva), Mozart (Dorabella, Annio, Zerlina, Idamante, Tamiri) i Rossini (Zaida, Doralice, Lucilla, Roggiero).

Especialment interessada en la relació veu-movimient, intervé en produccions que combinen música i dança contemporànea a Basilea, Lucerna, Hebbel-Theater de Berlín, Ópera de Colonia, Brooklyn Academy of Music de Nueva York, Festival de Música Antigua de Innsbruck i col·labora amb The Fischhouse a San Francisco.

En el camp del Lied sent predilecció per la música francesa i espanyola que l'ha portat a estrenar obres de compositors catalans com Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Miquel Ortega, Xavier Benguerel, Enric Palomar, David Padrós, Josep M. Mestres Quadreny i Jordi Rossinyol.

Galardonada amb l' Orphée d’Or 2008 en la categoria “Grandes Voix Humaines. Nominada als Premios Grammy del 2004 a la millor gravació d'ópera per "El gato con botas" de X.Montsalvatge.

 

RAFAEL BONAVITA, tiorba i guitarra 

Nascut a Uruguai i diplomat per l' Schola Cantorum de Basilea, Suiza, és un dels màxims exponents en l'àmbit dels instruments antics de corda pulsada.

Ha col·laborat amb Jordi Savall, Marc Minkowski i René Jacobs, i ha fet enregistraments per a la ràdio i la televisió de diferents països. Actualment enfoca el seu treball a l'activitat solística i a d'altres projectes personals.

Com concertista i pedagog, treballa intensament a Europa, Asia i Sudamérica, i complementa aquesta activitat amb la música contemporànea i el flamenc.

Destaquen les gravacions com a solista del Principe delle Muse i Sanz-Murcia, danzas para guitarra barroca, Música Moderna, dedicat a la vanguarda del barroc italià per a tiorba i Al compás de la vihuela, que inclou composicions pròpies i del renaixament espanyol.


 

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya