Històric > Cicle de Cambra 2017-2018
Venda d'entrades

General: 15 € Socis JJMM.Sabadell: Gratuït

Compra entradesCompra entrades

BERNAT CASTILLEJO, flauta - ADOLF PLA, piano

Bernat Castillejo, flauta
Adolf Pla, piano

Manuel Oltra, Fikret Amirov, Paul Taffanel, Jules Mouquet i Otar Taktakishvili.

Data19/01/2018

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal (Sabadell)

BERNAT CASTILLEJO

Va estudiar música a l’Escolania de Sant Agustí de Sabadell i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on va obtenir el diploma de professor superior de flauta travessera. Va ampliar la seva formació artística a la École nationale de musique et d’art dramatique d’Orléans (França). Els seus mestres de flauta han estat Josep Maria Llorens, Bàrbara Held i Arlette Biget. També ha realitzat estudis de flabiol i tamborí amb el mestre Jordi León i de direcció d’orquestra amb el mestre Albert Argudo.

 

Ha obtingut, entre altres, els següents premis: Premis d’honor de flauta i de música de cambra del Conservatori Superior de Barcelona; Primer premi de flauta del Conservatori d’Orléans; Primer premi de música de cambra del Concurs Nacional Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya; Premi de la Fundació Caixa de Sabadell per el seu projecte d’edició del CD amb música de Toldrà, Manén i Oltra. Ha actuat com a flauta solista amb diverses orquestres del país i estrangeres. Desenvolupa una intensa activitat amb el pianista Adolf Pla; ha realitzat diverses gires per països americans (Brasil, Uruguai, Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica entre d’altres) i europeus (Irlanda, Portugal, França i Espanya). També ha realitzat produccions per a mitjans de comunicació com Canal Clásico de Vía Digital, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

 

És professor de flauta travessera del Conservatori Municipal de la ciutat de Sabadell des de l’any 1985. Ha impartit cursos i seminaris al nostre país i també a França i Amèrica. És director de la Banda de Sabadell, de la Cobla Sabadell i de la Cobla Mediterrània.

 

ADOLF PLA

Adolf Pla ha estat distingit amb el Premi Fundació Robert Wagner de Würzburg (Alemanya, 1992), Premi Fundació Caixa Sabadell pel treball discogràfic Manén, Oltra i Toldrà (1996) i el Premi "Millor producte musical 2013" per la gravació de l'obra completa per a piano de Frederic Mompou i el llibre dedicat a aquest compositor L'etern recomençar, atorgat per la revista musical Codalario de Madrid.

 

Després de ser guardonat en diversos concursos d'interpretació, en 1985 va ser seleccionat com a representant espanyol en el "Primera Trobada Internacional de Joves Intèrprets d'Europa". Ha realitzat concerts en diversos països (Sala Glinka de Sant Petersburg, Palau de la Música Catalana de Barcelona, ​​Auditori Ràdio i Televisió de Luxemburg, Auditori metròpolis d'Hèlsinki, Gran Teatre de l'Havana, Alltech Fortnight Festival als EUA, Palau Iturbide de Mèxic, entre d'altres). Ha col·laborat amb el Mozarteum Quartett de Salzburg i ha dirigit diverses orquestres (Orquestra Municipal de Caracas, Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, Orquestra Nacional de Bolívia). Ha realitzat diverses gires i gravacions amb el flautista Bernat Castillejo i té una consolidada discografia amb els segells La mà de Guido i Ars Harmònica, així com produccions per al Canal Clàssic de Via Digital, RNE, Catalunya Ràdio, Ràdio Sant Petersburg, TVE, TV3 , TV Costa Rica, TV Perú i TV Uruguai, entre altres mitjans.

 

Doctor en Història de l'Art i Musicologia per la UAB és professor de piano i música de cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Ha col·laborat amb diversos mitjans (Sony Classical, Catalunya Música, Revista Musical Catalana, Revista Cultural de l'AECID, Revista Sonograma, etc.). Ha presentat conferències sobre música en diverses institucions (Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo, Conservatori Rimsky-Korsakov de Sant Petersburg, universitats de Brasília, Costa Rica, Nacional de Xile, Kentucky i Transylvania University a EUA, Kyoto University a Japó, etc.). Des de l'any 2016 presideix el Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya.

 

PROGRAMA

 1ª part

*Tres estacions                                                         Manuel Oltra (1922-2015)

               Balada tardoral                                                                

               Pastoral d’hivern

               Rondeauval

 *Sis peces                                                                Fikret Amirov (1922-1984)

               Cançó de l’Ashug                                             

               Cançó de bressol

               Dansa

               A les muntanyes d’Azerbaijan

               A la primavera

               Nocturn

*Fantasia sobre Françoise de Rimini                        Paul Taffanel (1844-1908)

*Opera d’Ambroise Thomas                                                         

 

2ª part

*La flauta de Pan, Op. 15                                         Jules Mouquet (1867-1946)

               Pan i els pastors                                             

               Pan i els ocells

               Pan i les nimfes                 

*Sonata                                                                    Otar Taktakishvili (1924-1989)

               Allegro cantabile                                              

               Aria

               Allegro scherzando

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya