Històric > Cicle de Cambra 2017-2018
Venda d'entrades

General: 15 € Socis de JJMM.Sabadell: Gratuït

Compra entradesCompra entrades

WINTERREISE - ENRIC MARTNEZ-CASTIGNANI, baríton - ALBERT GUINOVART, piano

Enric Martínez-Castignani, baríton
Albert Guinovart, piano
Anna Ponces, actriu
Antonio Romero, regidor

Franz Schubert

Winterreise (Viatge d’hivern, en alemany) és un cicle de 24 lieder —composicions per a veu i piano— compost per Franz Schubert en dues parts de 12 lieder cadascuna, realitzades el febrer i l’octubre de 1827 i publicades per Tobias Haslinger el 14 de gener de 1828 i el 30 de desembre del mateix any, respectivament.

Data23/03/2018

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal (Sabadell)

ENRIC MARTINEZ-CASTIGNANI

Baríton italo-espanyol, estudia cant i direcció orquestral a la Musikhochschule Heidelberg-Mannheim. Alumne de Gerard Souzay, Dalton Baldwin, Gerd Türk, Ulrich Eisenlohr, Paul Schilhawsky, Carlos Chausson, Wolfram Rieger, Klaus Arp, Eric Ericson, Pier Cao i Riccardo Frizza.

Des del seu debut a “La Boheme” a l’Òpera de Budapest, ha cantat en alguns dels millors teatres d’òpera internacionals. El seu treball en tres òperes del cicle Janáček de Robert Carsen a l’Òpera National du Rhin-Strasbourg i al Teatre La Fenice, el seu Bartolo a l’Òpera de Israel-Tel Aviv amb posada en escena de Mariame Clement o la seva participació a Agrippina al costat de David McVicar, demostra la seva gran connexió amb els directors d’escena més importants del moment. Òpera de Lyon, Teatro Real, Òpera de Oviedo, ABAO-Bilbao i el Gran Teatre del Liceu estan freqüentment a la seva agenda. 

Les seves interpretacions de Lescaut (“Manon Lescaut”), Malatesta (“Don Pasquale”), Bartolo (“Il Barbiere di Siviglia”), Dulcamara (“Elisir d’Amore), Papageno (“Die Zauberflöte”) o Dr. Kolenaty (“Vec Makropulos”) han estat lloades per públic i crítica tant per les seves qualitats vocals e interpretatives com per les seves excel·lents dots actorals.

Considerat com un dels millors liederistes espanyols, ha ofert recitals a Espanya acompanyat entre d’altres per Dalton Baldwin o Ulrich Eisenlohr a llocs com el Suntory Hall-Tokyo, Palau de la Música Catalana de Barcelona o Auditori de Barcelona. “Winterreise Op.89”, “Schwanengesang D. 957” (F. Schubert), o “Dichterliebe Op. 48” (R. Schumann) són alguns programes habituals als seus concerts.

Ha actuat als millors Festivals i Auditoris com l’Auditorio Nacional-Madrid, Auditori de Galícia, Festival Internacional de Peralada, el Festival Internacional de Granada, Styriarte-Graz acompanyat d’importants orquestres com la Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica de Tenerife i la Orquestra de la RTVE entre d’altres.

Nominat als Premi Grammy i premi al “Millor artista de l’any 2012”. A més de com a intèrpret, té un gran compromís amb la cultura i en aquest sentit ha estat el creador i Director Artístic del “Lied Festival Victòria de los Ángeles” (LIFE Victoria-Bcn) del 2011 al 2015, fa conferències per tot el país i és professor del Màster de Gestió Cultural de l’Universidad Carlos III de Madrid.

 

ALBERT GUINOVART

És un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent.  

Format a Barcelona marxà a Londres per a estudiar amb Maria Curcio. Ha tocat per tota Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb orquestres diverses, amb directors com Ch. Hogwood, F.P. Decker, V. Petrenko, D. Cohen, L. Foster, E. Colomer, J. Pons, S. Mas, entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles i Nacho Duato. 

És conegut pels seus premiats musicals: Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí, el musical de Barcelona, Paradís, La Vampira del Raval i Scaramouche 

També ha compost les òperes, Atzar, i Alba eterna, el ballet Terra Baixa, abundant música simfònica i cambrística, i ha fet incursions en la televisió i el cinema. 

Té més de 30 enregistraments (Harmonia Mundi, Decca i EMI), i l’últim enregistrament amb SONY amb els seu dos primers Concerts de piano, gravat a Sant Petersburg, ha estat un èxit. És professor d’orquestració i composició a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. 


 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya