ACTIVITATS > Cicle Cant Coral 2018
Venda d'entrades

Taquilla inversa

CONCERT DE NADAL: PAX COR DE CAMBRA I AGLEPTA COR DE NOIES

PAX - COR DE CAMBRA (Sabadell) - Direcció: Esteve Costa
AGLEPTA - COR DE NOIES (Sant Cugat) Direcció: Oriol Castanyer

Concert de Nadal, organitzat pels Cors i la Parròquia de la Santíssima Trinitat i que compta amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Sabadell

Data14/01/2018

Hora18:00h

Lloc Parròquia Santíssima Trinitat, carrer Zurbano, 2 (cantonada Rambla) (Sabadell)

PAX-COR DE CAMBRA

És un conjunt vocal nascut el 2012 a Sabadell amb la voluntat de cultivar el repertori coral amb un alt nivell d’exigència individual i col·lectiu, per tal d’obtenir el màxim gaudi com a intèrprets.

L’origen de PAX – Cor de cambra es troba en un grup de cantaires que es van reunir per tal de participar al concert anomenat “La Guerra al Cor”, un recital coral-literari al voltant de la Guerra Civil Espanyola que va ser ideat pel director del grup, Esteve Costa, en motiu del seu projecte final de la carrera de direcció de cors a l’ESMUC.

PAX – Cor de cambra treballa repertoris de totes les èpoques i gèneres, des de l’Edat Mitjana al Segle XXI. Ha fet diversos monogràfics de música sacra de tots els temps així com un programa homenatge a Verdi, Britten i Poulenc en motiu de les efemèrides que se’n celebraven el 2013.
En la seva breu trajectòria ha actuat a Sant Feliu del Racó, Sabadell, Ripollet, Calella, Igualada, la UAB, Barcelona, Castellar del Vallès i ha participat al Cicle Coral de Sant Feliu de Llobregat, al Cicle de Música Sacra Coral del Monestir de Sant Cugat del Vallès i al Cicle d’Orgue de La Sénia. Ha compartit escenari amb el Cor Aglepta de Sant Cugat, la Coral Xalest d’Igualada o el Cor Da Capo de Tarragona i amb músics com el jove organista Álvaro Carnicero.

 

ESTEVE COSTA I VENTURA, Director

Nascut a Castellar del Vallès, on comença els estudis musicals, els continua al c

Conservatori de Sabadell cursant el grau mitjà de cant amb Elisenda Cabero, i el compagina amb la llicenciatura en filologia francesa a la UAB. També ha rebut classes de cant de Toni Gubau, Margarida Natividade i Jordi Casanova.

Als 18 anys s’endinsa en el camp de la direcció als cursos de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) amb professors com Xavier Sans, Xavier Puig, Josep Prats, Elisenda Carrasco, Xavier Pastrana, Poire Vallvé i d’altres. També ha assistit a les classes magistrals organitzades per la Federación de Coros de la Región de Murcia (FECOREM) entre 2004 i 2011 amb Josep Vila, Harry Christophers, Gary Graden, Celso Antunes, David Lawrence, Martin Schmidt, Néstor Zadoff, Vytautas Miskinis, Pablo Heras-Casado i Albert Alcaraz. El 2012 va completar els estudis superiors de direcció coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) cursats amb Josep Vila i Johan Duijck.

Té una àmplia experiència com a cantaire en la qual destaquen els deu anys al cor Lieder Càmera i les col·laboracions amb altres cors catalans i de l’estranger (Fònics 2.0, Orfeó Català, CCAEG de Lleida, Estudi XX de Terrassa, etc.). Col·labora puntualment amb l’Ensemble O Vos Omnes.

Com a director ha treballat de manera estable amb cors de Barcelona i del Vallès Occidental com la Coral Belles Arts de Sabadell (2007-2012) i l’Escolania-Coral Sant Agustí de Sabadell (2010-2013). També ha estat professor a diverses escoles de música i instituts de secundària del Vallès i ha fet de director convidat a diversos cors de Catalunya i Anglaterra.

Actualment, a banda de PAX – Cor de Cambra, és el director del cor de noies Exaudio d’Igualada i de Quòdlibet Grup Coral de Molins de Rei.

 

 

AGLEPTA-COR DE NOIES

El Cor Aglepta neix l’octubre del 2001, integrat principalment per un grup de noies que en el seu moment van ser membres fundadores del Cor Infantil Sant Cugat. El repertori del cor inclou música de totes les èpoques i estils. Des de música renaixentista fins a obres contemporànies, passant per autors romàntics o grups de música pop.

Ha realitzat concerts en diferents punts de la geografia catalana, així com a Bèlgica, al Canadà, Sèrbia, Hongria i Itàlia.

Ha treballat amb directors com Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Marjorie Malone, Dwight Jordan, Walter Whitman i Dénes Szábo, entre d’altres.

L’any 2009 va guanyar el segon premi al Concurs Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar i l’any 2010 va obtenir el quart premi al Concurs Internacional de Música de Cantonigròs. El passat agost de 2014 va ser guardonat amb el Diploma d’Or al 10th Cantemus International Choral Festival de Nyíregyháza (Hongria).

L’any 2012 publica el seu primer treball discogràfic, Anima nostra, un enregistrament dedicat a la música religiosa per a cor de veus blanques de compositors de tots els temps.

Ha col·laborat amb diverses formacions (Orquestra simfònica de Sant Cugat, Cobla La Principal de la Bisbal…) i, en col·laboració amb el Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat, va presentar l’espectacle CorcumDansa, en el qual el cant i la dansa es fusionen d’una manera orgànica i evocadora.

Des de l’any 2007, organitza cada Nadal un taller participatiu de música coral per donar a conèixer algunes de les obres més importants per a cors de veus blanques com A ceremony of carols, de Benjamin Britten, o la Missa in A, de Miklós Koscár.

Des de la seva fundació el cor ha estat dirigit per Oriol Castanyer.

 

ORIOL CASTANYER, Director

Inicia els estudis de música al Conservatori Municipal de Música de St. Cugat del Vallès i posteriorment els continua al Conservatori Professional de Terrassa, on cursa el Grau Mig de piano i de violoncel, obtenint el Premi d’Honor de piano i Menció d’Honor de Música de Cambra. Posteriorment cursa el Grau Superior de piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior del Liceu amb el pianista Miquel Farré, obtenint Menció d’Honor de Grau Superior. Finalista al “I Concurs de piano Eugènia Verdet” i al “XXV Concurs Joan Massià”, obté Menció d’Honor a la 35ª edició del “Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya”.

Paral·lelament ha estudiat direcció coral amb Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Mireia Barrera, Xavier Puig, i l’any 2013 es gradua de direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudia amb Josep Vila i Casañas i Johan Duijck.

Interessat en diversos estils dins el món de la música, forma part del grup de música tradicional i popular Amanida Folk amb qui ha realitzat concerts arreu de Catalunya, Espanya, Portugal, Suïssa i França.

Ha col·laborat amb la Fundació “La Caixa” com a pianista i director muntador en els concerts participatius del Requiem de Mozart i el Messies de Haendel. Des del 2011 també col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona com a director en el projecte Cantània.

Ha treballat habitualment amb el cor Lieder Camera com a correpetidor i des del novembre de 2008 fins el juliol de 2014 en va assumir la sots-direcció. Ha estat pianista acompanyant del Cor Infantil de l’Orfeó Català, pianista del Cor Jove Nacional de Cataluya (CJNC) i actualment és pianista i director del Cor Infantil Sant Cugat així com director del cor femení Aglepta.

Des del setembre de 2012, també assumeix la direcció de la Coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia.

Ha estat professor de cant coral al Conservatori de Terrassa i actualment és professor a l’escola de música Aula de So de Sant Cugat del Vallès.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya