Històric > Cicle de Cambra 2018-19
Venda d'entrades

General: 15 € Socis de JJMM de Sabadell, gratuït

Compra entradesCompra entrades

DUO ALMIRON -REGUERA: BRAHMS SONATES (piano-violí)

Josep M.Almirón, piano
Alberto Reguera, violí

Johannes Brahms
(les tres grans sonates per a violí i piano)

Integrat per músics versàtils i apassionats, el DUO ALMIRON -REGUERA neix amb l'ambició d'interpretar el gran repertori existent per a piano i violí, combinant-lo amb obres i compositors que en poques ocasions tenim el privilegi d'escoltar.

Data19/10/2018

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal (Sabadell)

Josep Maria Almirón, en paraules de Jaques Rouvier(Conservatorie National Supérieur de Musique et Danse de Paris): “(...)músic sincer i autèntic que només té per objectiu primer i últim posar la seva gran sensiblitat al servei del compositor que interpreta”.
Finalitza brillantment els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb catedràtic Miquel Farrè, qui l’influeix profundament en la seva formació, desplaçant-se posteriorment a París sota la tutela de Jacques Rouvier (professor al CNSMP des del 1979 i actualment al Salzburg-Mozarteum i al UDK de Berlín). Rep igualment consells de mestres com Frédéric Grevers (Bèlgica) o l’hongarès Nador Gyorgy (Universitat Alcalà d’Henares), sent al seu torn mereixedor de diversos premis nacionals com el "Joan Massià" (2000) i realitzant una destacada tasca com a solista i música de cambra.

Alberto Reguera: "... jove violinista dotat d'un magnífic talent musical i amb una sensibilitat expressiva poc freqüent ..." (Gonçal Comellas), " ...un so bell i profund, una interpretació molt expressiva i emotiva ..." (Marçal Cervera) .
Estudia amb Pierrete Sant-Geremie, Margarita Morais, José Ramón Hevia, i posteriorment es trasllada a Barcelona per estudiar amb en Gonçal Comellas on obtindrà el títol superior de violí al C. S. M. Liceu essent becat en tots els seus cursos.
El 2012 és seleccionat per l’Associació Joan Massià per interpretar la integral d'obres per a violí i piano d'aquest compositor a l'Ateneu Barcelonès i el 2014 és convidat a tocar en l'acte d'homenatge a Joan Massià celebrat al Palau de la Música catalana.
Destaca la seva assídua col·laboració amb el pianista i compositor Carles Cases, amb el qual ha participat com a violí solista en l'enregistrament de dos dels seus últims CD’s: "Carles Cases DIU Llach" i "Araguaia" (premi Enderrock 2015 al millor disc de música clàssica , i premi al millor disc de música contemporània per la crítica).
Els seus enregistraments han estat emesos per "Radio Nacional de España" i "Catalunya Música". Influït en la seva formació per músics com Liviu Prunaru (Concertino de Royal Concertgebow Orchestra), Gonçal Comellas (laureat en els concursos Carl Flesch i Q.Elizabeth), Oxana Yablonskaya (Juilliard School N. York), Alexander Melnikov, Michel Wagemans o Bruno Canino.

Tots dos són professors del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i, sent fidels al seu interès i devoció per la música de cambra, posseeixen una àmplia experiència concertística en molt diverses formacions amb les que sumen actuacions en importants sales de concert del territori nacional (Palau de la Música Catalana, Auditori de Saragossa, Gran Teatre del Liceu, Auditori de Barcelona, Teatre Principal de Sabadell, Auditori Caixaforum, Ateneu Barcelonès, Atlàntida de Vic, Festival internacional de Sta. Florentina ...), així com concerts a França , Itàlia, Alemanya i Holanda.


PROGRAMA
Part I
Sonata nº 2 en La major, Op. 100 (1886)

I   - Allegro amabile

II  - Andante tranquillo

III - Allegretto grazioso (quasi Andante)


Sonata nº 3 en Re menor, opus 108 (1888)
I   - Allegro alla breve

II  - Adagio

III - Un poco presto e con sentimento

IV - Presto agitato


Part II
Sonata nº 1 en Sol major, Op. 78 (1879)

I   -Vivace ma non troppo    

II  - Adagio    

III - Allegro molto moderato


Scherzo de la sonata F.A.E. (1853)

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya