Històric > Didàctica 2018-19
Venda d'entrades

Activitat gratuïta

DIDÀCTICA MUSICAL: ERIC KORNGOLD, EL NEN PRODIGI QUE VA SEDUIR HOLLYWOOD

a càrrec d'Elio Ronco

Aclamat com a geni de la música per gegants com Mahler o Strauss, Korngold va triomfar a Viena de ben jove, aconseguint el seu major èxit als 19 anys amb l’estrena de l'òpera La ciutat morta.

Data19/02/2019

Hora19:30h

Lloc Auditori Fundació Bosch i Cardellach, carrer de la Indústria, 18 (Sabadell)

Amb l’arribada de Hitler al poder Korngold marxa als Estats Units, on comença una fulgurant carrera a Hollywood: 23 bandes sonores (reconegudes amb dos Oscars) que redefinirien el gènere i que deixarien empremta en clàssics com Star Wars. Malgrat aquest èxit, Korngold intenta tornar a escriure per als teatres i les sales de concerts, però les seves obres ja no són ben rebudes, i no serà fins la dècada dels setanta, amb el compositor ja mort, que es tornaran a apreciar. 

Escoltarem fragments de les seves bandes sonores i analitzarem la influència que han tingut en compositors com John Williams. Escoltarem també fragments de les seves òperes, el concert per violí (que es podrà escoltar al febrer a l’Auditori de Barcelona) i comentarem les seves Songs of the Clown, amb textos de Shakesperare i que podrem escoltar a Sabadell en el recital que el 22 de febrer ens oferiran l’Enric Martínez-Castignani i l’Albert Guinovart, dins del Cicle de Cambra de Joventuts Musicals de Sabadell.

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya