ACTIVITATS > Festival Internacional d'Estiu 2019
Venda d'entrades

General: 20 € Socis de JJMM.de Sabadell: 10 € (Concert Extraordinari)

Compra entradesCompra entrades

LES CANÇONS SERAN SEMPRE NOSTRES amb Arnau Tordera i Magí Canyelles (Premi Teresa Rebull 2018)

Arnau Tordera, veu i guitarra elèctrica
Magí Canyelles, tenora
Joana Gumí, violí i acordió diatònic
Arnau Burdó, veu, teclats i electrònica
Maribel Rivero, veu i contrabaix

Cançons tradicionals seleccionades del llibre"Explica'm una cançó"de Jaume Ayats.

Cançons tradicionals seleccionades del llibre "Explica'm una cançó" de Jaume Ayats (músic,etnomúsicòleg i actual director del Museu de la Música). Inclou cançons tan conegudes com La filadora, Rossinyol que vas a França o Els Segadors, traient a la llum l’origen eròtic del nostre himne.

Data09/07/2019

Hora21:30h

Lloc Amfiteatre del Jardí de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

Les cançons tradicionals, al llarg dels anys, han recollit històries, inquietuds i sentiments de la gent, que les ha après, transformat i transmès de generació en generació. Aquestes músiques han perdurat i arribat als nostres dies perquè en algun moment van esdevenir populars, i potser avui, el gran repte de la música i la cançó tradicionals és precisament recuperar aquest caràcter popular i transversal -mainstream, díriem avui- que han anat perdent degut als processos de folklorització que han patit. Cal que normalitzem aquest repertori, el nostre patrimoni immaterial musical, i que no el deixem caure en l’oblit, perquè un poble que canta mai no mor, i volem cantar convençuts que les cançons seran sempre nostres! 


Aquest projecte vol ser una aposta clara en aquesta línia: connectar els móns de la música d’arrel, partint de materials tradicionals, i de la música moderna/contemporània, amb un tractament del repertori atrevit i estèticament trencador (fins i tot futurista al mateix camp de la música moderna), la conjunció d’instruments radicionals i elèctrics i la utilització moderna de la veu i de recursos electrònics (efectes i processament del so de tots els instruments, també de la tenora). La voluntat és difuminar les fronteres, tòpics i prejudicis que actualment poden separar els públics dels dos ambients musicals amb una proposta que faci replantejar esquemes mentals preestablerts i sorprengui pel seu desacomplexament estètic. 
Aquest objectiu es materialitza en una proposta artística no exclusivament musical; "Les cançons seran sempre nostres" és una experiència ritual, un espectacle que ens reconnectarà amb les nostres arrels col·lectives i ens aproparà una mica més a la idea de país que volem ser, mirant al futur i presentant-nos al món amb els ulls al cel i els peus a terra. 


La trajectòria dels dos responsables del projecte, que es van conèixer durant els seus estudis a l’ESMUC, en garanteixen la qualitat: Arnau Tordera és compositor, guitarrista i cantant conegut com a líder del grup Obeses i per les seves propostes innovadores en el camp compositiu, i Magí Canyelles és tenorista i multiinstrumentista, impulsor de diversos projectes musicals i multidisciplinaris que comparteixen l’objectiu de normalitzar la música i instruments tradicionals, acostant-los a nous públics i nous àmbits artístics. Per fer-ho possible s’acompanyaran dels músics Joana Gumí (violí i acordió diatònic), Arnau Burdó (veu, teclats i electrònica) i Maribel Rivero (veu i contrabaix). 


El repertori de partida és una selecció de les cançons recollides al llibre “Explica’m una cançó - 20 cançons tradicionals catalanes” (Rafael Dalmau Editor, 2009) de Jaume Ayats (músic, etnomúsicòleg i actual director del Museu de la Música), en què l’autor explica els orígens, els usos i algunes curiositats de cadascuna de les peces seleccionades. Inclou cançons tan conegudes -i d’història tan desconeguda per la majoria de nosaltres- com La filadora, Rossinyol que vas a França o Els Segadors, traient a la llum l’origen eròtic del nostre himne. L’excel·lència artística vol ser un dels valors indiscutibles d’aquesta proposta, que va néixer amb la vocació de presentar-se a tot tipus d’escenaris del país i l’estranger, des de concerts de petit i mitjà format fins als grans festivals de música tradicional, moderna i electrònica. 


L'espectacle es va estrenar a la Fira Mediterrània el mes d’octubre del 2018.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya