ACTIVITATS > Festival Internacional d'Estiu 2019
Venda d'entrades

General: 15 € Socis de JJMM de Sabadell, gratuït

Compra entradesCompra entrades

MARIA HINOJOSA & EDUARD INIESTA

Maria Hinojosa, veu
Eduard Iniesta, cordes

Fauré, Villa-Lobos, Baker, Debussy, Weill i Händel, entre altres

La màgia d’una veu especial, s’uneix a les cordes d’un intèrpret singular. Al seu espectacle han volgut explorar la unió de temes clàssics, d’alguns autors representants de la música culta, amb les tradicions que emanen d’un món multicultural.

Data17/07/2019

Hora21:30h

Lloc Amfiteatre del Jardí de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

Maria Hinojosa, amb la seva personal veu i el domini que d’ella té, ens trasllada a les sales de concert o als teatres d’òpera, on ella es present habitualment, sempre a la recerca de experiències que la facin progressar, gracies a les quals ha esdevingut una intèrpret versàtil i permanentment inspirada.  
Eduard Iniesta, amb el seu indiscutible virtuosisme, sempre a la recerca de l’essència de la diversitat de les músiques del món, a través dels diferents instruments de corda, relacionats, d’alguna manera, amb la guitarra, aconseguint una visió profunda i erudita,que emana, de forma natural, a les seves interpretacions. 

Formen el seu repertori temes d’autors com Jean Paul Égide Martini (s. XVIII-XIX), fins a clàssics més actuals com Claude Debussy o Heitor Villa-Lobos (s.XIX-XX), passant per referents de la música operística més moderna com Kurt Weill o els germans Ira & George Gershwin (s.XX), amb incursions a alguns dels estàndards de tots els temps de Cole Porter o Irving Berlin (s.XIX-XX), entre molts altres, fins a autors més recents com Chico Buarque (s.XX-XXI) o Elvis Costello (s.XX.XXI)Un repertori musical que, gràcies a les virtuts interpretatives de Maria Hinojosa & Eduard Iniesta, s’envolta d’una màgia especial, creant, amb la unió de les seves sensibilitats, una experiència única. Un espectacle que no es podria entendre deslligat de la voluntat d’aquest extraordinaris músics que han volgut fer aquest camí plegats, guiats per la seva saviesa, explorant nous territoris, que s’afegeixen als que, durant molts anys i fins l’actualitat, han estat les fites que han anat omplint les seves exitoses carreres musicals. 

María Hinojosa Montenegro s’ha consolidat como un de los talents lírics més destacats dels últims anys com acredita l’intensa activitats als principals festivals i sales d’Europa i América interpretant destacats rols del repertori barroc, clàssic y contemporani.  
Ha cantat en molts dels més prestigiosos teatres i sales del món com Musikverein i Theateran der Wien, Arena de Verona, Teatro Colón de Buenos Aires, Ópera de Philadelphia, Teatre del Liceu, Auditori i Palau de la Música de Barcelona; Palau de la Música i Palau de les Arts de Valencia; Teatro Real  i Auditorio Nacional de Madrid, Festival de Granada, Salle Gaveau de París i en les Òperes de Lausanne, Montpellier, Vichy i Frankfurt.

Dels seus compromisos més recents destaquen el Stabat Mater de Boccherini amb el Concentus Musicus Wien al Musikverein de Viena i amb el Quatuor Mosaïques al Palacio de Eszterháza i a Sevilla, el rol de Kitty Hart a Dead Man Walking de Jake Heggie al Teatro Real de Madrid i el de La Mujer a Policías y ladrones de Tomás Marco al Teatro de la Zarzuela, dues gires por França amb Les Musiciens du Louvre dirigits per Francesco Corti, el rol protagonista de Margarita Xirgu a Ainadamar al Festival de Cesis (Letonia), l’estrena absolut del Réquiem a Morente d’Enric Palomar juntament amb l’OBC a l’Auditori de Barcelona, així como gravacions amb Cappella Mediterranea i l’Orquesta Barroca de Sevilla dirigida per Enrico Onofri.  

Eduard Iniesta Torres és compositor d’una música singular i emotiva. Especialitzat en instruments de doble corda i un referent de la música mediterrània. 
Obres per orquestra com El Gos Solitari de Mozart, La petita casa de mi mateix, El plor de Constanç. Quartets de corda, música de cambra com els seus duets per a violí. Obres per a veus blanques com “To takisiditis Helenis” per al Cor Vivaldi, “Els colors del Mar” per al cor Veus
La seva passió per la música en general l’ha portat a treballar amb estils molt variats i artistes tant diferents com Mercedes Sampietro, Lluís Soler, Marina Rossell, Franca Masu, Silvia Comas, Miquel Gil, Rosa Zaragoza, Nevoa, Paco Ibañez, Carles Sabater, Oriol Genís, Maria del Mar Bonet, Maria Hinojosa, Marc Parrot, Gemma Humet, Lidia Pujol, Sidoni, Cor de Teatre, Cesc Miralta… En el terreny de la música clàsica ha estat a la gira per Àustria i Itàlia amb Javier Camarena i Cecilia Bartoli al 2018; i ha col.laborat amb Jaume Aragall, Plácido Domingo, Maria Bayo, Josep Carreras, Maria Hinojosa, a banda de ser músic mandolinista de l’Orquestra Simfònica del Teatre del Liceu, Orquestra Ciutat de Barcelona i “Les Musiciens du Prince” de Cecilia Bartoli. 
Creador de la música per a espectacles com Ma, me mi…Mozart que porta 10 anys en cartellera, producció de l’Auditori de Barcelona; i Big Bang Beethoven del Palau de la Música. 
Ha rebut el premi a la millor producció de l’any per Marina Rossell canta a Moustaki; al millor disc de folk per Andròmines; i al millor concert per Els set pecats.
Eduard Iniesta és membre d’honor de l’Acadèmia de la Música. 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya