ACTIVITATS > Festival Internacional d'Estiu 2019
Venda d'entrades

General: 15 € Socis de JJMM de Sabadell, gratuït

Compra entradesCompra entrades

RETRAT EN GROC amb Jordi Molina Grup

Jordi Molina, tenora, composició i direcció musical
Joan Díaz, teclats
Joan Aguiar, violí, guitarró i mandola
Franco Molinari, contrabaix
Marc Vila, percussions
Ramon Prats, batería
Júlia Molina, veu

Jordi Molina i tradicionals catalanes

Concert presentació del nou disc RETRAT EN GROC. El tenora i compositor català presenta el seu projecte més personal després de més de tres dècades d’exitosa trajectòria professional. Pioner, inquiet, talentós i inconformista, són alguns dels adjectius que han acompanyat el músic Jordi Molina al llarg de la seva carrera.

Data19/07/2019

Hora21:30h

Lloc Amfiteatre del Jardí de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

RETRAT EN GROC és un al·legat sonor que denuncia la repressió i reivindica la llibertat d'expressió en nou peces, ínstrumentals i vocals, de títols suggeridors, com ara Arcadia o No demano gran cosa. 

'Fer un disc i no fer referència a la història que vivim no em semblava adequat. Anem arribant a uns lirnits de repressió increïbles i inimaginables. Volia manifestar-m'hi clarament en contra perque crec que els artistes, en aquests moments, si pensem d'una manera determinada, hem d 'ajudar-hi i definir-nos públicament. He cregut que era el meu deure.' explica Jordi Molina.

El treball inclou peces de nova creació i arran-jaments de Jota Llevantina, de Miquela Lladó, i de les tradicionals El comte Arnau i La cançó del lladre. I consolida un septet de luxe amb músics provinents d'ambits diferents, com ara el músic de jazz Joan Díaz, el multi-instrumentista d'arrel Juan Aguiar, el percussionista Marc Vila o al bateria Ramon Prats.

 

Jordi Molina és pioner a l'hora de fusionar la tenora amb formacions musicals diverses: "Quan vaig començar tota aquesta història de posar la tenora a llocs diversos, el 1999, hi havia com un punt reivindicatiu en tot allò. Ara és com si hagués traspassat la línia i ja bo hi penso, simplement és el meu instrument. Jo m'hi expresso de manera normal i natural, i miro de tocar-lo tan ben tocat com sigui possible. Com qui toca el saxo".

 

Jordi Molina fa de la tenora una ambaixadora cultural. L'ha dut arreu del món i, de retruc, hi ha dut la cultura catalana.

 

Font: Article i entrevista de Pau Benavent a Vilaweb (extractes) 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya