ACTIVITATS > Audicions per a escolars 2019-20
Documents adjunts

LA COBLA I ELS SEUS INSTRUMENTS

Cobla Sabadell

Un recorregut per la història de la cobla i la seva música. Des d'una cobla antiga (tres quartants), amb tarota, flabiol, tamborí i sac de gemecs fins la formació actual d'onze músics.

Data12/02/2020

Hora10:00h

Lloc Auditori Espai Cultura Fundació 1859 (Sabadell)

Entrada a escena d'una cobla antiga (tres quartants), amb tarota, flabiol, tambori i sac de gemecs. Interpretació d'alguna sardana curta com "La Marieta Cistellera"o una dansa del segle XVIII / XIX. El presentador explica l'origen de la cobla antiga i com s'ha anat transformant fins a arribar al conjunt musical que és ara.


Després cada músic presenta el seu instrument: flabiol, tible i tenora en primer lloc. S'explica com funciona el bec, la canya, etc... Es toquen exemples individualment a duo o en grup de canyes.
Seguidament es passa als intruments de metall, un a un, explicant com funciona el broquet i el mecanisme, com es bufa, i tocant també sols i junts. Finalment, el contrabaix amb les seves peculiaritats

Un cop la cobla esta tota junta a escena, es mostren, segons les edats del públic diferents temes musicals: la sardana clàssica, la moderna, i alguns temes adaptats que van des de Doraemon a Star Wars o Harry Potter.S'acaba amb preguntes per parts dels assistents i amb algun tema/ball festiu participatiu.

Una forma lúdica d'apropar el món de la cobla i dels instruments tradicionals als nens i nenes. Conèixer les possibilitats d'aquests instruments els pot motivar a escollir-los i que formin part dels seus estudis musicals. Cada any més Escoles i Conservatoris afegeixen l'estudi del flabiol, la tenora, el tible o el fiscorn a la seva oferta educativa.


La Cobla, a part de sardanes, toca tot tipus de música tradicional, acompanya corals i es fusiona amb altres grups instrumentals. Aquí teniu una mostra de la COBLA SABADELL acompanyant el Ball de Gegants de Festa Major.

 
Arxius d'audio
  • Marieta Cistellera - sardana curta http://www.joventutsmusicals.cat/upload/jjmm_agenda/13-marieta-cistellera.mp3
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya