ACTIVITATS > Temporada de Cambra 2019-20

EL MÓN DE CLARA SCHUMANN - Dúo Almiron-Reguera i David Bonet

Josep M.Almirón, piano
Alberto Reguera, violí
David Bonet, trompa.

Clara Schumann, Edvard Grieg i Johannes Brahms

En el bi-centenari del naixement de Clara Wieck-Schumann, presentem dos dels seus romanços op.22 escrits per a violí i piano, imbuïts del lirisme i l’esperit poètic que impregna tota la seva obra, que tot i no ser molt extensa, sí que fa palès que fou un dels grans talents musicals del segle XIX.

Data18/10/2019

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal, carrer Sant Pau, 6 (Sabadell)

Edward Grieg tenia 16 anys quan, meravellat, va ser testimoni de la interpretació que Clara Schumann va fer del concert per a piano i orquestra del seu difunt marit Robert, ídol i referència d'un jove Grieg, que composaria el seu cèlebre concert per a piano en la menor sota aquesta inspiració. Anys més tard, en plena maduresa artística, donaria a llum la més popular de les seves tres sonates per a violí i piano: la sonata nº 3 en do menor op. 45, obra que ha passat a constituir-se com a referència dins de la literatura escrita per a aquesta formació.

 

Encara avui és motiu d'especulació la gran amistat que Johannes Brahms, apadrinat pel matrimoni Schumann, va mantenir amb la Clara, especialment a través d'un intens i apassionat intercanvi epistolar. Serà Brahms qui tanqui el programa amb una de les principals obres mestres de la música de cambra del romanticisme: el trio per a trompa en mi bemoll major op. 40, monumental composició publicada el 1865 a manera d’elegia per honorar la seva mare en l'any de la seva mort.

DUO ALMIRÓN - REGUERA (piano-violí)  

​Integrat per músics versàtils i apassionats, el duo neix amb l'ambició d'interpretar el gran repertori existent per aquesta formació, combinant-lo amb obres i compositors que en poques ocasions tenim el privilegi d'escoltar. 

Tots dos són professors del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i, sent fidels al seu interès i devoció per la música de cambra, posseeixen una àmplia experiència concertística en molt diverses formacions amb les que sumen actuacions en importants sales de concert del territori nacional així com concerts a França , Itàlia, Alemanya i Holanda. 

Josep Maria Almirón, en paraules de Jaques Rouvier (Conservatori Nacional de Música de París): “​(...)músic sincer i autèntic que només té per objectiu primer i últim posar la seva gran sensiblitat al servei del compositor que interpreta”. 

Alberto Reguera, "​​... jove violinista dotat d'un magnífic talent musical i amb una sensibilitat ex ​​​pressiva poc freqüent ..." (​Gonçal Comellas), "​ ​​.​..un so bell i profund, una interpretació molt expressiva i emotiva ..." (​Marçal Cervera) . 

 

DAVID BONET (trompa)

Inicia els seus estudis musicals a València, amb Eduardo Bravo, finalitzant amb les màximes qualificacions, i aconseguint els diferents premis de final de Grau. Va cursar estudis a la Hockschüle für Musik de Colònia, amb Eric Pencel, i també amb nombrosos i prestigiosos professors com Eric Tewilliger, Ab Köster, Wolfgang Gaag, Martín Hacklemann, Bruno Schnaider, Daniel Bourgue i d’altres. El 1996 entra a formar part de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

És professor de trompa a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i als Conservatoris Professionals de Sabadell i Cervera. 

Ha actuat com a Solista amb l’OBC, la Filharmònica Bàltica, i a diferents festivals internacionals, i ha estat convidat per orquestres com la Malaysian Filharmònic, o la prestigiosa Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino, amb Zubin Mehta. Actualment és membre de l’European and World brass association, amb qui realitza concerts com a solista.


PROGRAMA

 

Clara Schumann (1819-1896)

 

Romances per a violí i piano op. 22 (1853)

 1. Andante molto

3. Leidenschaftlich schnell

 

Edvard Grieg (1843-1907)

 

Sonata n.3 per a violí i piano en do menor opus 45 (1887)

 Allegro molto appassionato

Allegretto espressivo alla Romanza

 Allegro animato

 

=PAUSA=

  

Johannes Brahms (1833-1897)

 

Trio per a trompa en Mi bemoll major opus 40 (1865)

Andante-poco piu animato

Scherzo. Allegro

Adagio mesto

Finale. Allegro con brio

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya