ACTIVITATS > Música al Saló
Venda d'entrades

5 €

Compra entradesCompra entrades

EDUARD INIESTA, GUITARRA

Eduard Iniesta, guitarra

Eduard Iniesta va començar a tocar la guitarra a l’edat de 9 anys adquirint una sonoritat especial a cavall entre la música clàssica i la popular. La seva passió per els instruments de doble corda li ve de les agrupacions de corda (rondalles) catalanes i mallorquines, que tantes vegades havia escoltat de petit.

Data04/03/2020

Hora19:15h

Lloc Saló del Teatre Principal de Sabadell (Carrer de Sant Pau, 6 1er.pis) (Sabadell)

Eduard Iniesta Torres (Barcelona, 2 de març de 1968) és compositor d’una música singular i emotiva.

Especialitzat en instruments de doble corda i un referent de la música mediterrània.

 

La seva música es pot dividir en moltes etapes però bàsicament en dues. La primera fins l’any 2019 és una etapa de world music i de composicions al voltant de la música en el seu sentit més ampli. Durant aquesta primera etapa es consolida com a músic intèrpret d’instruments de corda i refinat compositor. A partir del 2020 vira cap al rock d’autor electrificant el seu so. Un camí que enceta a partir del seu disc núm. 10 precedit per un disc madur i monumental “White Hole/Forat Blanc” on ja s’endevina aquesta transformació.

 

Va començar a tocar la guitarra a l’edat de 9 anys adquirint una sonoritat especial a cavall entre la música clàssica i la popular.

 

Per altra banda, la seva passió per els instruments de doble corda li ve de les agrupacions de corda (rondalles) catalanes i mallorquines, que tantes vegades havia escoltat de petit.

 

Llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona, la seva música és bàsicament portuària perquè neix a Barcelona, una ciutat custodiada per un port, lloc per on li arriben les influències culturals dels països que l’envolten. Aquesta visió romàntica, propicia la seva obra plena de matisos i de colors.Obres per orquestra com El Gos Solitari de Mozart, La petita casa de mi mateix, El plor de Constança…Quartets de corda, música de cambra com els seus duets per a violí…Obres per a veus blanques com “To takisidi tis Helenis” per al Cor Vivaldi, “Els colors del Mar” per al cor Veus, …

 

La seva passió per la música en general l’ha portat a treballar amb estils molt variats i artistes tant diferents com Mercedes Sampietro, Lluís Soler, Marina Rossell, Franca Masu, Silvia Comas, Miquel Gil, Rosa Zaragoza, Nevoa, Paco Ibañez, Carles Sabater, Oriol Genís, Maria del Mar Bonet, Maria Hinojosa, Marc Parrot, Gemma Humet, Lidia Pujol, Sidoni, Cor de Teatre, Cesc Miralta…

 

En el terreny de la música clàsica ha estat al de gira al 2018 per Àustria i Itàlia amb Javier Camarena i Cecilia Bartoli; i ha col.laborat amb Jaume Aragall, Plácido Domingo, Maria Bayo, Josep Carreras, Maria Hinojosa, a banda de ser músic mandolinista de l’Orquestra Simfònica del Teatre del Liceu, Orquestra Ciutat de Barcelona i “Les Musiciens du Prince” de Cecilia Bartoli.

 

En el camp de la poesia, Núria Candela, Joan Margarit, Sònia Moll, Teresa Colom, Mercè Arànega, Lluís Soler, Mercè Sampietro, i composa la música per al projecte Cantània 2019 “A de Brossa” en homenatge a Joan Brossa.

 

Música per a spots publicitaris com Cervesa San Miguel , Olis Carbonell , Danone , Old el paso , Ediciones SS , Chanson d’eau , Chanson de air , Fortuna , Festina, Danone, Alvalle…

Col.laboracions en bandes sonores com “De qué se rien las mujeres”, “Bruc”, El Misteri del Nil, treballant per Oristrell, Chavarri, Bellmunt.

 

Premis a la millor producció de l’any per “Marina Rossell canta a Moustaki”, millor disc folk per “Andròmines”, milor concert per “Els set pecats”…Creador de la música per a espectacles com Ma, me mi…Mozart que porta 10 anys en cartellera, producció de l’Auditori de Barcelona; i Big Bang Beethoven del Palau de la Música o de la obra “A de Brossa” homenatge al també multidisciplinar Joan Brossa.

 

És membre d’honor de l’Acadèmia de la Música.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya