L'ESCOLA DE MÚSICA DE SANT PERE DE RIBES > LES CORALS DE L'ESCOLA

LES CORALS DE L'ESCOLA

"La veu és el menys car dels instruments col·lectius i la seva força resideix en la unió de les capacitats individuals. El cor és l'instrument harmònic per excel·lència, que ens situa al cor de l'harmonia. És, doncs, un instrument pedagògic privilegiat i d'absolut primer ordre ".

Maneveau (1993)  

 

La música és un mitjà poderós per desenvolupar una personalitat plena i harmoniosa, té un efecte profund i de gran abast en els diferents aspectes de la psicologia humana, no només sobre la imaginació sinó també sobre el pensament i la voluntat.

 

El cant és el gest musical més immediat, el que no exigeix ​​cap instrument, el que està a l'abast de tots, com a prolongació del llenguatge. No obstant això resulta més complex del que sembla, ja que posa en joc l'escolta d'un objecte sonor exterior (el model a reproduir), l'activitat de les cordes vocals, l'audició interior i exterior del so produït, i la seva comparació amb el model per mitjà de la memòria.

També és la manifestació musical en què l'home s'implica més, el seu cos proporciona tot el necessari per a l'existència del so: aire, llengüeta i caixa de ressonància. Tot el seu ésser està afectat en aquesta acció.

 

La veu s'utilitza com a mitjà expressiu des d'antic. L'activitat del cant és un mitjà molt adequat per destacar les condicions que es posseeixen, exercitant una bona pronunciació i millorant la formació auditiva i rítmica.

Però no de menor importància és l'aportació que té el cant com a component de la formació integral de la persona, el cant és una activitat musical que pot comunicar sentiments, records, estats d'ànim, idees, etc, a l'oient. Proporciona el formar hàbits de treball col·lectiu, fomentant sentiments de comunicació i cooperació mútua.

 

És per això que la coral de l'Escola, com a mitjà suprem de la pedagogia de la música, mereix la nostra atenció, ja que són pocs els mitjans materials que es necessiten per fer-ho i molts els resultats.

LES  CORALS DE L'ESCOLA
 
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya