Espais i sales de concert > Racó de la Calma

Racó de la Calma

L’estret carrer que comunica el conjunt d’edificament que comprén el Palau Maricel i el Cau Ferrat amb l’esglesia parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla (s.XIII) es conegut com a Racó de la Calma per la parsimonia i tranquilitat que inspira als visitants.


Hi trobem el museu del Cau Ferrat, que antigament era dues cases de pescadors on s’hi va instalar Santiago Rusinyol i que van ser reformades per l’arquitecte Francesc Rogent.

El col·leccionista i multimillonari nord-america Charles Deering va seguir l’exemple de Rusinyol i va transformar l’hospital de Sant Joan Baptiste (s.XIV) en un espai per dipositar-hi les seves col·leccions de pintura i antiguitats.
Les obres de remodelacio del Palau Maricel les va fer Miquel Utrillo.


Al Raco de la Calma podem veure la portalada del Museu Maricel, que es del segle XV que va ser portada de Salamanca. En la seva part de mar, construida sobre les roques del baluard. es poden veure unes vistes exel·lents de la Mediterrànea ,de la platja de Sant Sebastià i de la poblacio.

 

A l’estiu JMS hi organitza el Cicle de Concerts d'Estiu al Raco de la Calma per les nits, on es pot gaudir d’un so especial, gestat per la musica resonant als murs de pedra que l’envolten, i que creen una acústica excepcional.

 


Per tot això, el Racó de la Calma és un lloc emblemàtic a la població de Sitges on tothom hauria de pasar una bona estona per sentir-hi l’esperit de la vil·la.

Racó de la Calma
 
Altres imatges de l'apartat: Racó de la Calma Racó de la Calma Racó de la Calma Racó de la Calma
 
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya