L'entitat > Actualitat

2a edició de la Setmana Catalunya - Amèrica 2014

de l'11 al 25 d'Abril
29/03/2014

S'apropa la setmana santa i amb aquesta ho fa la segona edició de la Setmana Catalunya - Amèrica que va surgir de l'impuls de Joventuts Musicals l'any passat i que enguany repeteix cita a l'agenda cultural sitgetana. 

La Setmana Catalunya - Amèrica va neixer com a iniciativa cultural per posar en valor les relacions històriques entre Catalunya i Amèrica a través del coneixement mutu de la cultura i tot vincultant-ho amb el patrimoni i el llegat cultural de Sitges. 

 

En aquesta segona edició, la Setmana manté el mateix format que la primera amb un tronc principal de 6 concerts que es celebraran al Saló d'Or del Palau de Maricel el dissabte 12, diumenge 13, dijous 17, divendres 18, dissabte 19 i diumenge 20. Alguns dels noms més coneguts son l'acordionista Gorka Hermosa que interpretarà especialment música catalana i argentina i el reconegut pianista Albert Guinovart, compositor d'obres tan conegudes com el musical Mar-i-Cel, interpretarà un programa de música propia i compositors americans. Tancaran el programa el contrabaix de Rodrigo Moro, el violí d'Alejandro Bustamente, el quartet de guitarres 'Terpsícore' i el Trio Villalobos de veu, cello i piano.

 

Paral·lelament, i amb data d'inaguració l'11 d'Abril a les 19h de l'Estudi d'en Vidal, l'exposició 'Viatges d'anada i tornada' comissariada per la historiadora de l'art Beli Artigas, fa un recorregut a través de la biografia de deu protagonistes sitgetans que, entre finals del segle XVIII i principis del XX van decidir deixar Sitges en cerca d'una vida millor en terres de Cuba, podrem conèixer les seves vides, aventures i desventures en terres americanes. Mentrestant es celebraran 3 conferències dijous 17, divendres 18 i dissabte 19 a càrrec de Vinyet Panyella, Patricia Caicedo i Joan García Targa, respectivament.  El dijous 17 a les 18:30 al Saló d'Or del Palau de Maricel, i previ al concert del contrabaixista Rodrigo Moro, la directora gerent dels Museus de Sitges Vinyet Panyella oferirà una conferència amb el nom 'Del Born al plata' i que versarà sobre el periple americà de Santiago Rusiñol, el viatge més exòtic que va emprendre, la culminació del periple de l’artista viatger. Les seves vivències, opinions, comentaris i el resultat literari aplegat a una de les seves millors obres. Un dia després, el dijous 18 a les 13h a la Seu del Grup d'Estudis Sitgetans, la Dr. Patricia Caicedo, experta en musicologia i música llatinoamericana presentarà 'La cançó artística llatinoamericana' com un mirall en el qual es reflecteixen els processos de conformació d'identitat nacional i les societats que li donen origen. Aquesta conferència proporciona una visió panoràmica dels compositors, poetes i obres més representatius del gènere a partir de les últimes dècades del segle XIX fins a l'actualitat. De ben segur que la musicologa, alhora soprano, ens deleitarà amb alguna cançó interpretada per ella mateixa. 

 

Seguidament, el dissabte 19 a les 19h, i aquesta vegada retornant al Saló d'Or del Palau de Maricel, el Doctor en Història d'Amèrica i arqueòleg Joan Garcia Targa presentarà en una xerrada que tindrà com a objectiu donar una visió general  sobre la mùsica a les cultures indígenes americanes que es desenvoluparen a Mèxic abans de l'arribada dels conqueridors espanyols, la conferència portarà per títol 'La música a les cultures indigenes'.

 

Paral·lelament tots els dies de concert es realitzaran Rutes per l'aquitectura dels 'Americanos' i del Modernisme que es podran reservar a través de l'empresa AGIS amb la possiblitat de realitzar la ruta més concert. A més, enguany amb la col·laboració del Gremi d'Hostelería de Sitges hem preparat una proposta gastronòmica amb diversos restaurants de la vila per promocionar la gastronomia catalana i llatinoamericana a través de plats amb el nom 'Setmana Catalunya - Amèrica' que estaran inclosos dins els menús habituals d'alguns restaurants.*

Les entrades son a la venda a través del web de JMSitges, l'Oficina de turisme de Sitges i el Museu Romàntic. 

 

Programa versió online:  http://issuu.com/pasgrafic/docs/sca14

 

*Llistat de restaurants participants al web de JMSitges i del Gremi d'Hosteleria


0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya