PROGRAMACIÓ ANTERIOR > Temporada d'hivern 2016

PAULA SÁNCHEZ-VALVERDE I VIVIANA SALISI

Data22/01/2019

Hora20:00h

Lloc Teatre Metropol (Tarragona)

Paula Sánchez-Valverde, soprano · Viviana Salisi, piano

 

 

La pianista Viviana Salisi i la soprano Paula Sánchez-Valverde proposen un recital ple de compositors desconeguts que, tot i no pertànyer al Sud d'España varen deixar a la seva música una clara influència de la cultura flamenca i del folklore espanyol. Serà doncs un recorregut per algunes de les peces catalanes, basques, franceses i andaluses més boniques unides per la reminiscència flamenca.

 

Paula Sánchez-Valverde, nascuda a Pamplona el 1991 va començar els seus estudis musicals amb 8 anys amb el piano. Més endavant va entrar a estudiar al conservatori de grau mig "Pablo Sarasate" de Pamplona per desprès acabar els seus estudis superiors de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu amb la soprano Carmen Bustamante. Ha rebut classes de Raúl Giménez, Carlos Chausson, Isabel Rey, Pep Surinyac i Viviana Slisi entre altres. Durant la seva trajectòria professional ha debutat a teatres com: Teatro Gayarre, Auditorio Baluarte i Teatro Arriaga amb l'òpera "El guardián de los cuentos (M.Ortega), Teatre de Sarrià con "L'Occasione fa il ladro" (G.Rossini), "Il conte di Marsico" (G.Balducci) i "El barbero de Sevilla" (G.Paisiello), "La revoltosa" (R.Chapí) al Teatro de la Zarzuela (Madrid), Teatro de la Maestranza (Sevilla) i Teatro Calderón (Valladolid) i Gran Teatre del Liceu con "Il viaggio a Reims" (G.Rossini). L'any passat va tancar la temporada dels sopars lírics del restaurant 7 portes de Barcelona i va debutar al Palau de la Música Catalana cantant el "Carmina Burana" (C. Orff) amb l'orquestra i cor del Gran Teatre del Liceu sota la direcció de J. Pons. Entre els seus guardons hi ha: guanyadora del primer premi a la categoria de cant al 22è concurs per a joves intèrprets organitzat per la Diputació de Girona, guanyadora del primer premi al 23è concurs de cant Mirabent i Magrans de Sitges, i guanyadora del premi especial atorgat per la fundació Ferrer i Salat a la 55ena Edició del concurs Tenor Viñas organitzat pel Gran Teatre del Liceu, i últimament s'ha proclamat guanyadora del 2n concurs de cant Josep Palet, celebrat a Martorell.

 

Viviana Salisi Casajuana es dedica des de fa més de vint-i-cinc anys a l'acompanyament del repertori vocal. Va estudiar al Conservatori de Manresa amb Glòria Massegú i Ludovica Mosca, i a l'Escola de Música de Barcelona amb Albert Attenelle. Finalitzats els estudis superiors de piano, es va especialitzar en acompanyament de lied i òpera a la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar (Alemanya) amb el suport de la beca Wardwell de la Fundació Humboldt. En aquest centre va obtenir el títol de correpetidora.

Ha treballat com a assistent musical als festivals d'òpera de Bad Hersfeld i Heidenheim a Alemanya i en el cicle "Òpera a Catalunya" d'Amics de l'Òpera de Sabadell, a més de col·laborar puntualment amb institucions com la Fundació "La Caixa", el Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra Catalana, Coral Càrmina, entre altres.

Amb diverses formacions de cambra, especialment amb duos amb cantants, ha actuat per tot el territori català. Formant part d'Òpera Còmica de Barcelona ha dut a terme una intensa tasca de recuperació del patrimoni líric de petit format, que ha estat guardonada amb el Premi Serra d'Or de teatre 2013.

Des de 2001, any de creació del centre, és pianista repertorista de l'Escola Superior de Música de Catalunya. En la mateixa escola va cursar el 2013 el màster en interpretació de la Música Antiga. Des de 2015 és també professora del màster de lied "Victòria dels Àngels" i col·laboradora habitual dels Amics de l'Òpera de Sarrià en la seva temporada d'Òpera de cambra.

 

Programa:

Cançons de Padre Donostia, Joaquim Nin, Dúo Vital, Léo Delibes, Manuel García, Vicent Asenci, Eva Dell' Acqua, Camille Saint-Säens, Marcial del Adalid i Joan Magrané.

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya