PROGRAMACIÓ ANTERIOR > Temporada d'hivern 2016

PSAIKO QUARTET

Data19/02/2019

Hora20:00h

Lloc Teatre Metropol (Tarragona)

Martín Castro Tubío, saxofon soprano · Borja Beneyto García, saxofon alto · Juan Alonso Moreda, saxofon tenor · Franco Emanuel Sánchez, saxofon baríton

 

A principi dels anys 1840 a Adolphe Sax se li va acudir la idea de crear un instrument que tingués la força d'un de metall i la sonoritat d'un de fusta. Així doncs, el saxofon es va consagrar com un dels instruments més versàtils i que proposa un rang d'infinites possibilitats tècniques i sonores. En aquest concert es podrà observar l'evolució de l'instrument en el camp de la música de cambra. El concert comença amb les dues primeres obres escrites per a quartet de saxos i continua amb un repertori actual de transcripcions, música popular i música totalment idiomàtica.

 

1r PREMI CANT 88è CONCURS PERMANENT (BANYOLES, 2017)

Procedents d'Argentina, València i Galícia, comencen amb la música de cambra al Conservatori  Superior de Música de les Illes Balears l'any 2015, sota la tutela de Rodrigo Vila, Beatriz Tirado i Joaquin Sáez.

Reben classes de professors d'alt prestigi com Jean-Marie Londeix, Marie-Bernadette Charrier, David Brutti, Ryo Noda, Hans de Jong, Nicolas Prost i Donald Sinta Quartet.

La seva tasca a la música de cambra es desenvolupa a diversos llocs, entre els que cal destacar: Madrid, Río de Janeiro, Buenos Aires, Mar del Plata, La Plata, Santa Rosa i General Pico (La Pampa), Palma de Mallorca, Ibiza, Oporto, Santiago de Compostela, Vigo, Valencia i Àvila.

L'any 2016 obtenen el 2n premi al Concurs de Música de cambra "Juventudes Musicales de Ávila". El 2017 obtenen el 1r premio del 88è Concurs Permanent "Juventudes Musicales de España" i el primer premi al Certamen de Grups de Cambra ArtJove.

Participen a diferents festivals como el Mallorca Saxophone Festival, EurSax 2017, Aveiro Sax Fest, Série Tendências de la UFRJ, XIII Encontro Galego do Saxofón, Ciclo de cuerdas y vientos (La Pampa) i II Festival Ensemble de Ontinyent, entre d'altres.

En els diversos festivals ens els quals participen, hi imparteixen màster classes i hi realitzen concerts didàctics a la Universitat Federal de Rió de Janeiro, a les trobades Internacionals de La Pampa (Argentina) i al conservatori Luis Gianneo de Mar del Plata.

Dins del seu repertori hi trobem des d'una música més conservadora  a la més innovadora i atrevida. Amb obres de compositors com F. Schubert, E. Bozza, A. Desenclos, G. Pierné, J. Françaix, M. de Falla, G. F. Haas, C. Halffter, I. Xenakis, G. Erkoreka, A. Glazunov, H. Parra, R. Hoffmann, G. Ligeti i Marc Mellits, entre d'altres; que mostren un ampli repertori ple d'energia i sentiment.

 

Programa:


L'ESSENCE DE LA MÉMOIRE

J.B. Singelée: Premier Quatuor Op.53

L. Kreutzer: Quatuor AS.82

A. Piazzolla: La Historia del Tango

G. Gershwin: 3 Preludes

M. Mellits: Black

 

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya