Subscriu-te a la
 
49è CONCURS DE JOVES INTÈRPRETS DE PIANO DE CATALUNYA - 2019 > Preguntes freqüents i qüestions d'interès

Preguntes freqüents i qüestions d'interès

Versió 2019

 

Àmbit geogràfic. Sóc de fora de Catalunya; em puc presentar al Concurs? Sí. El Concurs està adreçat a tots els joves pianistes; no importa el lloc de naixement o el de residència.

 

Edats i categories. El 25 de gener de 2019 vaig complir 14 anys. Em puc inscriure a la categoria "C"? Sí, perquè el què compta a totes les categories, salvat que hom es vulgui inscriure voluntàriament en categoria superior, és l'edat que es tingués el dia 31 de desembre anterior a la celebració del Concurs, en aquest cas el 31 de desembre de 2018.

 

Programa de cada categoria. Tinc 17 anys i crec que estic a un nivell superior al del programa que s'exigeix a la categoria "B". Què puc fer? D'acord amb la base 18a, tens dues opcions: inscriure't a la categoria "B" o fer-ho en categoria superior, o l'una o l'altra, en cap cas en dues categories simultàniament. I t'hauràs de cenyir estrictament i íntegre, al programa que s'exigeix a la categoria a la què finalment hagis decidit apuntar-te, és a dir, no pots barrejar unes obres a) o b) de la categoria "B" i unes altres a) o b) de categoria superior.

 

Obra c) de les diferents categories. A les categories "Sènior" i "A", i d'acord amb la base 4a, no s'admeten, com a obra c), parts o moviments d'una obra de gran format que el consens musical general estableix que s'ha de tocar sencera.

En canvi, els inscrits a les categories "B" i "C" sí poden presentar, a l'apartat c), una obra sencera o només parts o algun moviment de qualsevol obra, sempre amb el minutatge màxim de 12 o 8 minuts, respectivament.

 

* Invencions a tres veus i simfonies. Al piano de Bach, una invenció a tres veus i una simfonia són el mateix? Sí, són dues maneres de referir-se als BWV núms. 787 a 801.

 

Tramesa de la Butlleta d'inscripció i demés documents requerits. Només pots fer-ho telemàticament, essent la data límit el proper 15 de juny, omplint en tots els seus camps -tots són obligatoris- i enviant, on-line, a qualsevol hora, el formulari que trobaràs a l'apartat Inscripcions d'aquest web, en el què hauràs inserit, a la secció final "Documentació que acompanya", les imatges de: a) el DNI -anvers i revers- o Passaport, b) la foto actual o recent -que pot ser artística o tipus carnet-, i c) el comprovant d'ingrés bancari (imatges que prèviament hauràs d'haver escanejat i desat al teu ordinador per després seleccionar-les i passar-les al formulari d'inscripció). També hauràs d'introduir el "Codi de validació" que et proposa el sistema de seguretat com a penúltim pas.

Sabràs que la tramesa ha estat satisfactòria perquè, immediatament després de clicar el darrer pas "Enviar formulari", ha de desaparèixer de la pantalla l'esmentat formulari i aparèixer en el seu lloc un missatge automàtic de resposta que diu: "Gràcies, heu fet la inscripció satisfactòriament, en breu ens posarem en contacte". Si no apareix aquest missatge, hauràs de repetir el procés d'enviament. Si és necessari ens pots trucar, a qualsevol hora, al tel. 608 46 22 66, per comentar-nos quina incidència informàtica tens.

Al cap d'uns dies t'enviarem a la teva adreça un correu electrònic personalitzat confirmant que hem rebut la teva Butlleta i els documents adjunts.

 

Inscripcions de darrera hora. Em puc inscriure en el darrer moment, com a màxim el dia 15 de juny de 2019? Sí. Vés en compte amb l'horari perquè, així com durant el període d'inscripció pots enviar el formulari les 24 hores ininterrumpudament, el dia 15 de juny el formulari desapareixerà del web a les 12 de la nit.

 

* Canvi d'obres. Puc canviar alguna obra després del període d'inscripcions? No, no es posible. En canvi, sí és posible fer-ho abans no finalitzi aquest termini d'inscripcions.   

 

Partitures. He d'enviar abans o portar el dia del concurs les partitures del programa que presentaré? No. Només en algun cas molt especial es demanarà prèviament la partitura.

 

Dates exactes per cada categoria del Concurs. Es pot concretar, abans de la data límit d'inscripció, els dies i horaris de celebració del Concurs per a cada categoria? No. Fins el 15 de juny no sabrem el nombre exacte d'inscrits i fins poc després no es decidiran les dates i horaris específics de la prova de cada categoria; això sí, sempre dins dels caps de setmana establerts (entre el 29 de juny i el 7 de juliol de 2019).

 

Assaig amb l'instrument. Es podrà provar el piano abans del dia de competició? Sí. Els inscrits seran informats oportunament dels dies i horaris de prova de l'instrument, i caldrà que abans dels dies establerts comuniquin per email la seva reserva. Els inscrits amb residència a Catalunya ho faran uns dies abans de la prova qualificadora i els residentes fora de Catalunya ho faran el mateix dia de la prova qualificadora. 

 

Piano Auditori. El piano amb què és realitzaran tant els assajos com les proves qualificadores és un Yamaha C7E.

 

Jurats. Per qui estarà format el Jurat de la meva categoria? La composició dels Jurats qualificadors, sempre de cinc persones, serà anunciada just abans del començament de les audicions de cada categoria.

 

Hora d'actuació i eliminació de concursants per no estar a l'Auditori en el moment de ser cridats. Puc saber, aproximadament, a quina hora tindré la prova? No, no es possible. Ens estendrem una mica en la resposta, per intentar evitar sorpreses.

L'experiència ens diu que no és, en absolut, aconsellable intentar preveure amb gaire exactitud l'hora de la prova qualificadora, i els motius són dos: les baixes voluntàries o involuntàries, i els errors de càlcul en la durada de la prova dels concursants precedents. Cal prendre's un amplíssim marge de seguretat en intentar fer càlculs: sorgeixen, cada any, incidències que alteren, i molt, una inicial previsió -que podria semblar lògica, però que acaba no sent-ho-, de l'hora d'actuació.

D'una banda, per exemple, hi ha pianistes inscrits, que apareixen a les llistes, als programes o a les comunicacions, àdhuc que assisteixen -si són de les categories Sènior i A- al sorteig de l'ordre d'actuació,  i que a darrera hora determinen que no poden o no volen presentar-se, sense avisar d'aquesta circumstància a l'organització, ni comentar-ho als pianistes que els segueixen a la llista, ni a ningú. I, per imperatiu de la base 8a, si un concursant, per qualsevol motiu -fins i tot de força major-, no és a l'Auditori en el moment de ser cridat per fer la prova, queda eliminat del Concurs, cosa que provoca un avançament general de torns i d'horaris. Però és que, inclús, hi pot haver algun inscrit que estigui a la Sala i que, en el darrer moment, decideixi no presentar-se, o bé que un concursant iniciï la seva actuació i que, abans d'acabar-la, opti per retirar-se.  

D'altra banda, molt freqüentment, no es calculen prou bé les durades dels programes dels concursants precedents, que poden tenir molta variabilitat (basant-nos en la darrera convocatòria, i per categories, les durades van d'entre 50' i 30' (la Sènior), entre 30' i 15' (A), entre 17' i 10' (B) i entre 15' i 5' (la C)).

Per aquests possibles i variats motius -que alguna vegada, per més desgràcia, se sumen- ben reals i que describim per experiència, és imprescindible que tots els concursants que es volen efectivament presentar vagin seguint, ells directament o a través d'una altra persona, i des del mateix moment de l'obertura de la sessió, el desenvolupament de les proves de la seva categoria. En el cas de control 'indirecte' -per un familiar, un amic, etc.-, el concursant hauria de romandre molt a prop de la Sala per si ha d'entrar amb urgència. Aquest seguiment estricte és l'única manera d'evitar la pitjor conseqüència d'una circumstància  imprevista  com les abans esmentades, o d'una mala previsió de l'hora d'actuació, o de la suma de totes dues: que els pugui passar el torn i quedin eliminats del Concurs. No ens cansarem d'insistir en aquesta problemàtica, que cada any absurdament causa algun disgust, i que tant lamentem organització, jurats i, no cal dir, pianistes.

 

* Document a presentar per fer la prova qualificadora. El concursant ha de presentar, inexcusablement, l'original del Document Nacional d'Identitat o del Passaport, que entregarà a la Secretària del Jurat (situada a primera fila de butaques) en el moment de pujar a l'escenari per realitzar la prova qualificadora; document que li serà retornat un cop acabada la seva actuació. Sense la presentació de l'original del document d'identitat no es podrà realitzar la prova.

 

Accés de públic a les proves qualificadores. El públic en general pot assistir a les audicions? Sí, l'entrada a l'Auditori per assistir a les proves qualificadores és lliure i gratuïta per a tothom.

 

* Resultats. Quan se sabran els resultats de cada categoria? Després de l'actuació de tots els presentats a cada categoria, el Jurat qualificador es retirarà a deliberar i tant aviat hagi decidit els resultats tornarà a la sala per anunciar-los.

 

Com arribar a Vilafranca del Penedès. Si és en cotxe, les víes principals són: AP7, N340 i C15. Aparcaments: 1) Rambla de Sant Francesc, s/n. i Plaça del Penedès, s/n., que estan connectats i oberts tots els dies; i 2) Carrer de Santa Clara, 16 (Cal Rondina)  -els diumenges i festius tancat-.   Si és en tren, consultar horaris de Rodalíes Renfe, línia R4.

Tant els aparcaments com l'estació de Renfe estan molt a prop (uns 5 minuts a peu) de l'Auditori Fòrum Berger Balaguer, Rambla de Nostra Senyora núm. 6, en ple centre de la Vila.

 

* Hotels al nucli urbà de Vilafranca del Penedès. A l'interior de la Vila hi trobareu 3 hotels: Hotel Sercotel Pere III el Gran***, tel. 938903100; Hotel Sercotel Domo****, tel. 938172426; i Mercer Hotel Casa Torner i Güell*****, tel. 938174755.  A la vora de Vilafranca n'hi ha més.   

 

* Més informació: 

mvall-llovera@uoc.edu

vilafranca@joventutsmusicals.cat

Se us respondrà en el termini de 24 hores. Es prega indiqueu un telèfon de contacte.

 

Abril 2019.

Preguntes freqüents i qüestions d'interès
 
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya