Subscriu-te a la
 
HISTÒRIC CONCERTS (des de 2015) > 2016

ANDREA AMADOR, violoncel - CARLOS LÓPEZ, piano. Rememorant Pau Casals.

Data03/04/2016

Hora19:00h

Lloc Auditori Fòrum Berger Balaguer. Vilafranca del Penedès

Andrea Amador, violoncel · Carlos López, piano

 

La pedrera catalana de violoncel·listes no deixa de produir virtuosos d'aquest instrument emblemàtic, seguint la senda oberta per Pau Casals. La joveníssima Andrea Amador és una de les darreres descobertes d'aquest planter aparentment inesgotable. I en el seu programa de presentació a la Xarxa reprodueix el  recital que va oferir el mestre Casals a l'emblemàtica Sala de Concerts Mozart de Barcelona el 8 de novembre de 1925, organitzat per l'Associació Íntima de Concerts.

 

Andrea Amador, viol·loncelista de 22 anys, és guanyadora del Premi d´Honor fi de carrera tant en la categoria solista com de música de cambra del Conservatori del Liceu el 2014 amb el mestre Peter Thiemann. Primer premi del concurs de música Arjau el 2013 en la modalitat de música de cambra. Ha col.laborat amb Joventuts Musicals de Sitges en el cicle Creative Connexions. L'any 2014 ha estat finalista del Concurs Internacional de Violoncel de Vic, i ha obtingut el 2n premi del Concurs Internacional de Música de Les Corts i el premi de la Fundació Mas i Mas. També el 2014 ha col·laborat amb la Fundació Pau Casals i la Fundació del Gran Teatre de Liceu en l'homenatge a Pau Casals i ha estat sel·leccionada per la Fundació Ferrer Salat per oferir una masterclass pública amb el mestre Jean Gihen Queyras. Durant la seva trajectòria ha rebut lliçons dels professors Lluís Claret, Jean Guihen Queyras, Roel Dieltins, Michael Strauss, Gary Hoffman, Maria de Macedo, Jean Decroos, Paul Katz i Nicklas Smith.

 

Carlos López, pianista de 20 anys, és guanyador del Premi d'Honor 2012 de Grau Professional del Conservatori de Badalona en la categoria de solista. Actualment cursa la carrera d'Interpretació a l'ESMUC amb el mestre Vladislav Bronevetzky. Ha rebut classes de mestres com Noel Flores, Lluís Pérez-Molina, Gennady Dzjubenko, M. Jesús Crespo, Alba Ventura i Darrett Zusko entre altres. També ha col·laborat com a solista amb l'Orquestra de Cambra del Conservatori de Badalona, dirigida per Daniel Mestre; i amb una àmplia varietat de conjunts de vent dirigits per Philippe Vallet.

 

Programa:

Rememorant Pau Casals

I

J. Brahms: Sonata en Mi menor, op. 38

Allegro ma non troppo

Allegretto quasi Menuetto

Allegro

J. S. Bach: Suite núm. 2 en Re menor, per a violoncel sol

II

F. Couperin: Quatre peces

Prélude

Sicillienne

La tromba

Plainte

Air de diable

L. van Beethoven: Variacions sobre un tema de Mozart (de La flauta màgica)


"Bis": Interrmezzo de Goyescas, de Granados (adaptació de Gaspar Cassadó).

 


 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya