Subscriu-te a la
 
HISTÒRIC CONCERTS (des de 2015) > 2017
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

Preu: 8 €. Els menors de fins a 12 anys, acompanyats d'adults, entrada gratuïta (En aquest cas, les entrades dels adults s'hauran d'adquirir a la taquilla del Fòrum Berger).

Compra entradesCompra entrades

AGNÈS MAURI, viola - BENEDEK HORVÁTH, piano. Fantasies d'una viola.

Data26/03/2017

Hora19:00h

Lloc Auditori Fòrum Berger Balaguer (Vilafranca del Penedès)

Agnès Mauri, viola · Benedek Horváth, piano

 

La violista Agnès Mauri es presenta a la Xarxa de Músiques amb un programa imaginatiu i divers que li permet demostrar perquè és una de les nostres solistes amb més projecció.

 

Recentment guardonada al concurs El Primer Palau, la crítica destaca d'Agnès Mauri "la seva presència escènica, la qualitat del so i una maduresa interpretativa inusual". Ha actuat en festivals com el Lucerne Festival in Summer i el Kammermusikfestival Basel a Suïssa, l'International Musicians Seminar-Prussia Cove a Anglaterra, el Festival Castell de Peralada a Catalunya, el Schleswig-Holstein Musik Festival a Alemanya o el Viola Space 2015/Tokyo International Viola Competition al Japó. Ha enregistrat per a Catalunya Música i per a TV Man Union al Japó. És membre del grup de cambra Cosmofonia Ensemble. Ha tocat amb músics com Conradin Brotbek, Silvia Simionescu, Adelina Oprean, Anke Dill, Barbara Doll o Felix Renggli. Ha estudiat amb Jonathan Brown i el Quartet Casals a l'ESMUC, on ha obtingut les màximes qualificacions, i amb Thomas Riebl a la Universität Mozarteum Salzburg. Actualment està cursant estudis de màster amb Silvia Simionescu a la Hochschule für Musik Basel i rep classes addicionals de viola barroca a la Schola Cantorum Basiliensis. Ha rebut també influència d'artistes com Tabea Zimmermann, Kim Kashkashian, Nobuko Imai, Lars Anders Tomter, Garth Knox o Ferenc Rados. Agnès Mauri toca una viola francesa del luthier Jean-Louis Prochasson.

Nascut a Hongria, Benedek Horváth obté el Diploma de Solista a la Musik-Akademie de Basilea, on continua estudiant amb Claudio Martínez Mehner. Rep, entre d’altres, el primer premi al Rahn Musikpreis Wettbewerb (2016), primer premi al Kiefer Hablitzel Wettbewerb (2015), tercer premi a l’Orpheus Chamber Music Competition (2015), primer premi a l’Isidor BajicInternational Piano Competition (2008). És Laureado al XVII Concurso Internacional de Piano de Santander Paloma O’Shea (2012) i finalista del Concurs International de Piano Clara Haskil (2015). És membre fundador de Cosmofonia Ensemble.

 

Programa:

Fantasies d’una viola


Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Fantasia núm. 7, TWV 40:20

Dolce

Allegro

Largo

Presto

Paul Hindemith (1895-1963)

Sonata per a viola i piano op. 11 núm. 4

I. Fantasia

II. Tema amb variacions

III. Finale (amb variacions)

Robert Schumann (1810-1856)

Peces de fantasia op. 73

1. Zart und mit Ausdruck (Delicat i amb expressió)

2. Lebhaft leicht (Viu, lleuger)

3. Rasch und mit Feuer (Corrents i amb foc)

 

PAUSA

 

Miquel Oliu (1973)

Jardins del silenci

(Estrena absoluta, dedicada a Agnès Mauri, obra encàrrec de la Fundació de Música Ferrer-Salat i JM Catalunya)

Serguei Prokofiev (1891-1953)

Romeu i Julieta, 4 peces del ballet (arr. V. Borisovsky)

I. Introducció

II. La jove Julieta

III. Dansa dels cavallers

IV. La mort de Julieta

 

Bis: Manuel de Falla (1876-1946)

Jota

 

 

ENTREVISTA A AGNÈS MAURI

"El fil conductor [d'aquest concert] és la fantasía. Totes les obres són d'èpoques i estils diferents, on el terme fantasia va canviant de connotació". Podeu llegir l'entrevista a Documents adjunts.

 

NOTA DE MIQUEL OLIU a Jardins del silenci

"El títol d'aquesta composició s'ha concretat, com una troballa, en llegir les paraules de Rumi, el poeta sufí: 'durant un temps hauries de caminar pels jardins del silenci'". Podeu llegir la Nota íntegra a Documents adjunts.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya